Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ομολογία αποτυχίας – Κατέβασαν ξανά τον πήχη της ανάπτυξης

0

Ο Χρήστος Σταϊκούρας προσγείωσε ανώμαλα τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για ανάπτυξη – Από το 4,8% ο στόχος έπεσε στο 3,6%

Σε νέα αναθεώρηση επί τα χείρω της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας προχώρησε η κυβέρνηση μέσω του Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος άλλαξε μέσα σε λίγες ημέρες την πρόβλεψή του.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου «ψαλίδισε» ακόμα περισσότερο τον φετινό ρυθμό ανάκαμψης κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες. Έτσι, ενώ ο προϋπολογισμός του 2021 έκανε λόγο για αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ φέτος κατά 4,8%, ο Χρήστος Σταϊκούρας τώρα βλέπει μόλις 3,6%. Το ενδιαφέρον είναι ότι μόλις πριν δύο εβδομάδες ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία του για ανάπτυξη στο 4,2%.

Η νέα αναθεώρηση επί τα χείρω έγινε στα «μουλωχτά» μέσω παρουσίασης, με τον πήχη να πέφτει πλέον στο 3,6%.

Έφη Αχτσιόγλου: Επιβεβαίωση της κυβερνητικής αποτυχίας και αναμάσημα της ίδιας τακτικής

«Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο επιβεβαιώθηκε η αποτυχία της κυβέρνησης καθώς ο στόχος του Προϋπολογισμού, περί ανάπτυξης 4,8% για φέτος, ψαλιδίστηκε ήδη από την ίδια στο 3,6%» σχολιάζει η τομεάρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως σημειώνει, «το δήθεν σχέδιο “επανεκκίνησης” της οικονομίας που παρουσιάστηκε απλώς επαναλαμβάνει:

  • τον κυβερνητικό μύθο περί επαρκών δαπανών στήριξης της πραγματικής οικονομίας,

  • τον νέο πτωχευτικό νόμο που οδηγεί σε εκκαθάριση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε δήμευση της περιουσίας των νοικοκυριών και της πρώτης κατοικίας,

  • ιδιωτικοποιήσεις,

  • φορολογικά μέτρα που ωφελούν προνομιακά τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα,

  • διάλυση της εργασίας με κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες και πλήρως απελευθερωμένες φθηνές απολύσεις,

  • παραπομπή στο Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο η κυβέρνηση έχει ήδη φροντίσει να αποκλείσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Η κυβέρνηση επιμένει να αναμασά το ίδιο σχέδιο, που δεν αφορά τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιμένει να αρνείται τη ρύθμιση των χρεών με “κούρεμα”, την ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας, την προστασία των θέσεων και σχέσεων εργασίας. Επιμένει να τιμωρεί την κοινωνική πλειοψηφία» καταλήγει η Έφη Αχτσιόγλου.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com