Επιμένει στη δημοσιοποίηση των πρακτικών ο ΣΥΡΙΖΑ: «Κρύβει τις ευθύνες του» σχολιάζει για τη συνέντευξη Μητσοτάκη

0

Για πλήρη σύνταξη με τις αποφάσεις των ειδικών έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά την κυβέρνησή του, γεγονός που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ την αφορμή να επισημάνει εκ νέου το αίτημά του για δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων του πολιτικού προσωπικού με τους λοιμοξιολόγους.

Στο θέμα της δημοσιοποίησης των πρακτικών εστιάζει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Πέμπτης στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε πως συντάσσεται σε σταθερή βάση με την επιτροπή των λοιμοξιολόγων.

Επ’ αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει «τι φοβάται» ο πρωθυπουργός «και επιμένει να αρνείται να δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα;». Κατά την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θέλει να κρύψει την “ατομική ευθύνη” του ίδιου και των υπουργών του».

Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για τη συνέντευξη:

«Ο κ. Μητσοτάκης εκτός από αναποτελεσματικός έχει γίνει και κουραστικός. Επαναλαμβάνει τον εαυτό του καθημερινά σε πανελλήνια μετάδοση.

Έτσι και στη σημερινή του συνέντευξη μας είπε ότι έχει κάνει τα πάντα τέλεια στην πανδημία, παρά το γεγονός ότι είναι εκτός ελέγχου μετά από 6 μήνες lockdown.

Υιοθέτησε επίσης όσα μέχρι χθες απέρριπτε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε άνοιγμα της εστίασης ως μέσο αποσυμφόρησης των πλατειών.

Επέμεινε στην άρνηση ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους με πρόβλεψη διαγραφής μέρους του, επέμεινε στην άρνηση ρευστότητας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στρώνει το έδαφος για χιλιάδες λουκέτα και αθρόες απολύσεις με τη λήξη των ανεπαρκών μέτρων στήριξης.

Το χειρότερο ωστόσο, ήταν ότι είπε με θράσος πως θέλει να μειώσει τις ανισότητες, την ώρα που το μόνο που μειώνει είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων, τους μισθούς τους μέσα από την κατάργηση του 8ώρου, των συλλογικών συμβάσεων, τις απλήρωτες υπερωρίες και φυσικά τη φορολογία στοχευμένα κυρίως για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όσο για την Επιτροπή λοιμωξιολόγων, αφού ισχυρίζεται πως 95 στις 100 φορές συντάσσεται με τις εισηγήσεις τους, αντί να νομοθετεί την ασυλία τους και την απαγόρευση κλήσης τους ως μάρτυρες σε οποιαδήποτε διερεύνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, τι φοβάται και επιμένει να αρνείται να δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα; Η απάντηση είναι απλή: Θέλει να κρύψει την «ατομική ευθύνη» του ίδιου και των υπουργών του».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com