Προανακριτική για Παππά: Από Πάσχα και βλέπουμε η κατάθεση Καλογρίτσα – Πώς κατέρρευσε η προπαγάνδα της ΝΔ

0

Από το αποκαλυπτικό έγγραφο με το οποίο ο Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατ. ευρώ, στην αδιαθεσία λόγω εμβολιασμού

Μπούμερανγκ έχει γυρίσει για τη Νέα Δημοκρατία η προανακριτική επιτροπή για το Νίκο Παππά καθώς μέρα με τη μέρα καταρρίπτεται η κυβερνητική προπαγάνδα περί σκανδάλου.

Η άρνηση του Χρήστου Καλογρίτσα να παρουσιαστεί στην επιτροπή προφασιζόμενος τον εμβολιασμό του και οι καταθέσεις του Κυριάκου Τόμπρα έδωσαν διαδοχικά χτυπήματα στη ΝΔ. Μάλιστα ο βασικός μάρτυρας της πλειοψηφίας, Χρήστος Καλογρίτσας, ουσιαστικά ευχήθηκε καλό Πάσχα, ισχυριζόμενος ότι μέχρι τότε θα αναρρώνει λόγω του εμβολιασμού του για τον κορωνοϊό με εμβόλιο της Moderna.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η επιστολή του στάλθηκε στις 13.16, δηλαδή μία ώρα μετά την κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα ο οποίος κατέθεσε το χειρόγραφο, όπως υποστήριξε, χαρτί της συμφωνίας Χούρι -Καλογρίτσα με το οποίο ο Χρήστος Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατομμυρίων ευρώ προς την εταιρεία.

«Το φιάσκο της μεθόδευσης που επιχειρεί η ΝΔ με την προανακρτική για τον Νίκο Παππά, αποκαλύφθηκε σήμερα ανάγλυφα. Η άρνηση του Χρ. Καλογρίτσα να παρουσιαστεί στην επιτροπή προφασιζόμενος τον εμβολιασμό του και οι καταθέσεις του Κυρ. Τόμπρα, που γκρεμίζουν το αφήγημα της κυβερνητικής προπαγάνδας, πιστοποιούν πώς ούτε σκάνδαλο υπάρχει, ούτε παράβαση καθήκοντος» σχολιάζουν πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του μάρτυρα αλλά και το χειρόγραφο που κατέθεσε στην Επιτροπή:

  • Ο ίδιος ο κ. Τόμπρας είχε εντολή από την CCC να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας με κάποιους από τους επίδοξους καναλάρχες.

  • Το χειρόγραφο αφορά στην συμφωνία όπου ο Χρ. Καλογρίτσας παραδέχεται την οφειλή των 3 εκατ. ευρώ προς την CCC.Πρόκειται για τη γνωστή οικονομική διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτικών εταιρειών, της «Τοξότης» του κ. Καλογρίτσα και της αραβικής Consolidated Contractors Company (CCC) της επιχειρηματικής οικογένειας Χούρι.

  • Η συμφωνία υπογράφηκε στο σπίτι του Χούρι στην Πολιτεία από τον επιχειρηματία, τον Χρήστο Καλογρίτσα και τον Κυριάκο Τόμπρα που ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ των δύο πλευρών.

  • Η ημερομηνία που υπεγράφη το συμφωνητικό (Μάιος 2018) είναι δύο χρόνια μετά το τηλεοπτικό εγχείρημα Καλογρίτσα που κατέληξε άδοξα.

  • Επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για μια αστική διαφορά την οποία οι δύο πλευρές διαπραγματεύονταν να επιλύσουν για σχεδόν ενάμιση χρόνο».

Σύμφωνα με τις πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «μετά την κατάρρευση του έτσι κι αλλιώς σαθρού κατηγορητηρίου, είναι προφανές ότι η μόνη παράβαση είναι αυτή της ΝΔ να διώξει τους πολιτικούς της αντιπάλους, στηριζόμενη σε μυθεύματα και λασπολογία».

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com