Μέγαρο Μαξίμου: Τώρα θυμήθηκαν τους επιστήμονες – Το κρυφτό και τα μεγάλα ψέματα

0

Η κυβέρνηση παρά τα πρακτικά που την εκθέτουν ισχυρίζεται ότι λαμβάνει τις αποφάσεις μετά από συζήτηση με τους ειδικούς και με βάση τις εισηγήσεις τους

Πρώτα έκλεισαν τα μάτια στις εισηγήσεις των ειδικών, στη συνέχεια άσκησαν ασφυκτικές πιέσεις για να περάσουν τα χατίρια συγκεκριμένων υπουργών, φτάνοντας μέχρι και στο σημείο να υπαγορεύσουν μέτρα, και τώρα κρύβονται πίσω από τους επιστήμονες.

Αυτή είναι η μέχρι στιγμής πορεία της κυβέρνησης η οποία επιμένει να μην δίνει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για άνοιγμα της εστίασης, καθώς πέταξε την μπάλα στην εξέδρα.

Μάλιστα σε μία θρασύτατη διαστρέβλωση της πραγματικότητας ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις μετά από συζήτηση με τους ειδικούς και με βάση τις εισηγήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή δημοσκόπηση της Alco η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έλεγε πως οι αποφάσεις των ειδικών επηρεάζονται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, η Αριστοτελία Πελώνη αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένος στη λογική της κορωνοκαπηλείας, αδυνατεί ή δεν θέλει να συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της μετά από συζήτηση με τους ειδικούς και με βάση τις εισηγήσεις τους.

Εξετάζει όλες τις παραμέτρους, όπως οφείλει, και λαμβάνει τις αποφάσεις όχι με στόχο να χαϊδεύει αυτιά, αλλά με γνώμονα την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας και την ασφαλή έξοδο απ΄αυτήν. Η κυβέρνηση ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ειδικούς για το οργανωμένο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και αναμένει τις εισηγήσεις της Επιτροπής. Δεν λαμβάνει τις αποφάσεις της με βάση το τι θα ήταν πρόσκαιρα αρεστό, αλλά με βάση το τι είναι σωστό για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ούτε αποφασίζει με βάση την αλλοπρόσαλλη λογική του ΣΥΡΙΖΑ που τη μια χαρακτηρίζει τη σχετική συζήτηση παράλογη (όπως δήλωνε ο Αλέξης Τσίπρας στις 31 Μαρτίου), ενώ την άλλη θέτει θέμα ανοίγματος της εστίασης. Επενδύοντας στην κόπωση πολιτών και επαγγελματιών, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα διασωθεί πολιτικά.

Υ.Γ. Περιμένουμε ακόμη μια σαφή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα με ένα μήνυμα τήρησης των μέτρων προστασίας απ΄ όλους».

ΣΥΡΙΖΑ: Τα έξυπνα μέτρα ήταν αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης ή ακραίας ανοησίας;

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με το Νάσο Ηλιόπουλο να καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει στην ουσία της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αφού η κυβέρνηση αδιαφορεί για μια σειρά από εισηγήσεις των ειδικών και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει την Επιτροπή ως «τροχονόμο» των πολιτικών αποφάσεών της, τώρα η κυβερνητική εκπρόσωπος θυμήθηκε τους επιστήμονες. Ας δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα να δούμε πόσο λαμβάνει υπόψη τις εισηγήσεις τους και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τα έξυπνα μέτρα με το άνοιγμα – κλείσιμο των περιπτέρων, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 κλπ ήταν αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης ή ακραίας ανοησίας της κυβέρνησης;

Ας απαντήσει λοιπόν στην ουσία της πρότασης που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και επιστήμονες για άνοιγμα της εστίασης με πρωτόκολλα, ώστε να αποτρέπονται φαινόμενα υπαίθριων συναθροίσεων χωρίς μέτρα προστασίας» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com