ΣΥΝΕΚ Λάρισας: Αυτοεκπληρούμενη προφητεία…

0

Με βάση την απόφαση της ΟΛΜΕ για δράσεις έως 23 Απρίλη σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να καταδείξουμε τα σοβαρότατα εκπαιδευτικά ζητήματα, καταθέσαμε στο Δ.Σ. μια ολοκληρωμένη πρόταση για κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Λάρισας την Τετάρτη 14/4:

·Συμμετοχή στην κινητοποίηση που προανήγγειλαν για την Κυριακή 18/4/ (Καλλιτέχνες/Εικαστικοί και Μουσικοί).

·Κινητοποίηση σε ΔΔΕ τη Δευτέρα 19/4

·Κινητοποίηση σε ΠΔΕ την Τρίτη 20/4

·Συνέντευξη τύπου της ΕΛΜΕ στην Κεντρική πλατεία την Τετάρτη 21/4 και μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων στην κοινωνία

·Κάλεσμα στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, στην Ένωση Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων και στους Φοιτητικούς Συλλόγους για Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, την Τετάρτη 21/4, το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία

·Συναντήσεις της ΕΛΜΕ με τους/τις βουλευτές της ΠΕ Λάρισας

·Συμμετοχή της ΕΛΜΕ σε όλες τις δράσεις φοιτητών/τριών, μαθητών/τριών ή υγειονομικών που θα αποφασιστούν

·Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα να συμπορευθούν και να στηρίξουν τον αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Ποιοτική Παιδεία, για Σχολεία υγειονομικά ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Προφανώς για να υλοποιηθούν οι δράσεις χρειάζεται κι ένα εύλογο χρονικό διάστημα προετοιμασίας τους, απεύθυνσης στους υπόλοιπους φορείς και ενημέρωσης των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας. Αυτά φυσικά, αν θέλεις να είναι επιτυχημένες οι δράσεις και δεν τις υπονομεύεις εξ αρχής.

Την Πέμπτη το πρωί απαντά η ΔΑΚΕ. Σας παραθέτουμε αυτούσια την απάντηση της ΔΑΚΕ, ώστε να έχετε όλοι την ευκαιρία να την απολαύσετε..

«Καλημέρα. Χθες διοργανώθηκε συγκέντρωση από τουλάχιστον πέντε συλλογικότητες μεταξύ, των οποίων και η ΕΛΜΕ, στην Πλατεία Ταχυδρομείου. Το θέαμα τουλάχιστον αποκαρδιωτικό. Όλοι οι παρεβρισκόμενοι ήταν δεν ήταν 15( δεκαπέντε) άτομα. Ο κόσμος περνούσε κι έφευγε βιαστικά αδιαφορώντας τελείως. Οι ομιλητές τα έλεγαν για να τα ακούσουν οι αποκάτω που σε λίγο θα έπερναν το λόγο για να τα πουν στους προηγούμενους. Κάποια στιγμή έσκασαν μύτη και οι γνωστοί φιλήσυχοι, δημοκρατικοί πολίτες νεαρής ηλικίας φορώντας κράνη κι έχοντας παλούκια στα χέρια. Ευτυχώς πέρασαν για λίγο. Αλήθεια πιστεύει κανείς από εσάς ότι η χθεσινή κινητοποίηση πρόσφερε κάτι επί της ουσίας; έδωσε κάτι καινούργιο στον κόσμο που σας ανέφερα πριν; Ανέβασε εμάς τους συνδικαλιστές περισσότερο στα μάτια τους; Συνάδελφοι όπως ξέρετε το να επιδιώκεις πάντοτε προς όφελός σου το μέγιστο, ασχέτως αν έχεις και τα εφόδια να το πετύχεις, ονομάζετε μαξιμαλισμός και τυγχάνει απ΄ ότι φαίνεται εντατικής εκμετάλλευσης από συγκεκριμένες λα’ι’ κίστικες παρατάξεις, που εσχάτως ανακάλυψαν και τις λα’ι’κές αγορές και συνοψίζεται στο γνωστό σύνθημα του Μάη “Είμαστε ρεαλιστές . Θέλουμε το αδύνατο”. Ο μαξιμαλισμός εμάς δεν μας εκφράζει συνάδελφοι. Δεν θα συμβάλουμε στην προσπάθεια περαιτέρω απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος. Θέλουμε πριν σπεύσουν κάποιοι να απαντήσουν αβίαστα “συμφωνούμε” για να μην έρθουν ” δεύτεροι” στην πρόταση των ΣΥΝΕΚ, να συζητήσουμε σοβαρά στο προσεχές Δ.Σ πραγματικά ρεαλιστικούς τρόπους αντίδρασης σ΄αυτά που συμβαίνουν. Εμείς το κάναμε πάντα. Άλλοι βγήκαν από το λήθαργο τώρα».

Οφείλουμε εδώ να πούμε πως η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ για την κινητοποίηση της Τετάρτης, στην οποία αναφέρεται η ΔΑΚΕ, βγήκε ελάχιστο χρόνο πριν την πραγματοποίησή της. Ακριβώς για να έχει τέτοιου είδους επιχειρήματα η ΔΑΚΕ. Να ήταν η πρώτη φορά… Πάντως, το μόνο που επαλήθευσε η ΔΑΚΕ είναι η απέχθειά της για κάθε συλλογική δράση, το οποίο μόνο εντύπωση δε μας έκανε.

Πάμε παρακάτω. Κρατάμε την άρνηση της ΔΑΚΕ μέχρι τώρα. Την Πέμπτη ξαναστέλνουμε μήνυμα ζητώντας να απαντήσουν οι υπόλοιπες παρατάξεις. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση… Την Παρασκευή το πρωί απαντά τελικά η ΠΕΚ πως συμφωνεί.

Στείλαμε μήνυμα την Παρασκευή, 16/4/2021, ώρα 12:30: «Περιμένουμε ακόμη την απάντηση των Παρεμβάσεων και της κ. Πατσή αν συμφωνούν με τις δράσεις που προτείναμε. Σας ενημερώνουμε επίσης πως οριστικοποιήθηκε η κινητοποίηση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών. Σας παραθέτουμε το παρακάτω, (τον προσδιορισμό της κινητοποίησης) ώστε να βγάλουμε άμεσα ανακοίνωση ως ΕΛΜΕ αν τελικά υπάρξει συμφωνία».

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας απαντούν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ πως για τις δράσεις της ΕΛΜΕ θα κάνουν δικιά τους αντιπρόταση. Σήμερα είναι Κυριακή 18/4. Όσο είδατε εσείς την αντιπρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ άλλο τόσο την είδαμε κι εμείς! Μάλλον ετοιμάζουν πρόταση για κινητοποίηση την Κυριακή του Πάσχα!

Η κ. Πατσή δεν απάντησε επίσης, αν και όταν πρόκειται για κινητοποιήσεις συμφωνεί με τη ΔΑΚΕ. Να μη γίνουν!

Μάλιστα οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ προσπάθησαν να καπελώσουν και πάλι την ΕΛΜΕ, λίγο πριν δώσουν με τη θετική τους ψήφο την πλειοψηφική νομιμοποίηση στην πρόταση που κατατέθηκε θεσμικά για τη στήριξη της κινητοποίησης του Εικαστικού Επιμελητηρίου, δημοσιεύοντας ανακοίνωση της παράταξής τους στην κοινωνία, που «καλούσε» την ΕΛΜΕ να ψηφίσει τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση. Αντί να απαντήσουν, άφηναν να εκκρεμεί η απόφαση για την ΕΛΜΕ, αρκεί να βγει λίγο μετά από τη δική τους. Μεγάλος αγώνας! Όσο να το κάνουμε θέλει τη μαεστρία του όλο αυτό, το ύστερον να μοιάζει πρότερον σε αυτούς που δεν το ξέρουν.

Μόνο το “φαίνεσθαι” τους νοιάζει, για το “είναι” δεκάρα…

Καταλαβαίνουμε ότι η πανδημία βολεύει την κυβέρνηση και τη ΔΑΚΕ να μην κουνιέται φύλλο, αλλά ο κόσμος πάλλεται από την οργή και την αγανάκτηση που αυτή η κυβέρνηση προκαλεί με τα ανομήματά της στα νομοσχέδια που ψηφίζει και δεν πρόκειται να εισπράξει απάθεια, για να τη μεταφράζει ως συναίνεση και συνενοχή του λαού.

Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια!

ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com