Η Ο. Μ. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλελέρ για την παραπομπή του Νίκου Παππά

0

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται αληθινός μαέστρος στη συγκάλυψη. Έχει μακρόχρονη πείρα η κυβερνώσα Δεξιά στην «εξαΰλωση» μεγάλων σκανδάλων και πάντα με τη βοήθεια πρόθυμων πυλώνων εξουσίας. Μόλις ανέλαβε, εξαφανίστηκε το σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια ΜΜΕ και κομμάτων, το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το σκάνδαλο της Novartis κ.λπ. Με ταχυδακτυλουργικό τρόπο εκείνους που είναι ύποπτοι ή ακόμα και κατηγορούμενοι, εκείνους που η Ν.Δ. και τα ΜΜΕ απαξίωναν, τους μετατρέπει σε ηρωικούς μάρτυρες προκειμένου να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Φτάσαμε λοιπόν στην ώρα της ειλημμένης απόφασης να ενοχοποιηθεί μέσω προανακριτικής ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για ενδεχόμενη πράξη δωροληψίας και παράβασης καθήκοντος. Τη «θεμελίωση» της κατηγορίας ανέλαβε με όψιμες καταγγελίες ο επιχειρηματίας που λίγα χρόνια πριν ήταν ο «άρχοντας των βοσκοτόπων», ο Χρήστος Καλογρίτσας. Μάλιστα, στην πρόταση των βουλευτών της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής αναφέρεται ότι αυτή βασίζεται σε ισχυρισμούς που περιέχονται στην αγωγή της «Τοξότης» του κ. Καλογρίτσα κατά της αραβικής Consolidated Contractors Company (CCC), οι οποίοι απορρίφθηκαν από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελβετίας !!!

Με την υπόθεση Καλογρίτσα δεν υφίσταται φυσικά και με κανέναν τρόπο ζημία του ελληνικού Δημοσίου. Αντιθέτως, μιλάμε για μία οικονομική διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτικών εταιρειών, της «Τοξότης» του κ. Καλογρίτσα και της αραβικής CCC της επιχειρηματικής οικογένειας Χούρι. Η διαφορά τους είναι το χρέος του Χρ. Καλογρίτσα, ύψους 3 εκ. ευρώ. Τον Αύγουστο του 2016 ο Χρήστος Καλογρίτσας έλαβε 3 εκατ. ευρώ από τη CCC. Καμία από τις δύο πλευρές δεν το αμφισβητεί αυτό. Διαφωνούν όμως στο γιατί πληρώθηκαν τα χρήματα: η CCC, βάσει επίσημου συμβολαίου, ισχυρίστηκε ότι δόθηκαν στον Έλληνα επιχειρηματία προκειμένου να κατασκευάσει ένα εμπορικό κέντρο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο δε Χρ. Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι η σύμβαση υπεργολαβίας ήταν εικονική και τα χρήματα προορίζονταν για να πάρει στην Ελλάδα τηλεοπτική άδεια.

Έρχεται λοιπόν τώρα ο Χρ. Καλογρίτσας να πει ότι όλα τα έκανε καθ’ υπόδειξη του Νίκου Παππά σε γνώση του Μαξίμου και του Αλέξη Τσίπρα. Η Ν.Δ. πρόθυμα υιοθετεί τους ισχυρισμούς αδημονώντας να οδηγήσει τον πρώην υπουργό στη Βουλή, με τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών. Η Βουλή θα εξετάσει μέσω της προανακριτικής αν υπάρχει δωροληψία και παράβαση καθήκοντος. Αυτή δε την κατηγορία ούτε ο κ. Καλογρίτσας δεν την έχει υπαινιχθεί μέχρι τώρα. Η CCC δηλώνει απολύτως άσχετη με το ζήτημα και στις 25/9/2020 ανακοίνωνε ότι «ουδέποτε είχαν συμμετοχή, ούτε εκδήλωσαν πρόθεση ή επιθυμία εμφανούς ή αφανούς συμμετοχής σε ελληνικά ή ξένα ΜΜΕ».

Σύμφωνα με την πλευρά Καλογρίτσα, τα 3 εκατομμύρια ευρώ προορίζονταν για την εγγυητική επιστολή ώστε να μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Στις 2 Σεπτεμβρίου 2016 η εταιρεία ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ανακηρύχθηκε προσωρινός υπερθεματιστής για τη μία από τις τέσσερις άδειες με εγγυητική που δόθηκε από ελληνική τράπεζα, ελεγχόμενη από την Τράπεζα της Ελλάδας, δηλαδή τον Γ. Στουρνάρα. Όταν όμως ήρθε η ώρα να καταβάλει την πρώτη δόση η εταιρεία Καλογρίτσα, τρεις εβδομάδες μετά, δήλωσε αδυναμία πληρωμής οπότε και αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό. Εκ των πραγμάτων κατέπεσε και η εγγυητική. «Θα προστατεύω την οικογένειά μου και το πρόσωπό μου παρότι χάνω 3 εκατ. ευρώ» δήλωνε ο κ. Καλογρίτσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θεωρήθηκε, από συμμετέχοντες και μη, αδιάβλητος και υποδειγματικός. Ήταν τότε που κλείστηκαν οι διεκδικητές των τηλεοπτικών αδειών για τρία μερόνυχτα στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, καταθέτοντας διαρκώς υψηλότερες προσφορές. Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε μετά την απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα διατάξεων του Νόμου Παππά. Όχι επειδή δεν ήταν δίκαιος ή διάφανος, αλλά επειδή έγινε χωρίς τη συμμετοχή του ΕΣΡ. ΕΣΡ βέβαια δεν υπήρχε για έναν ολόκληρο χρόνο επειδή δεν το ήθελε η Νέα Δημοκρατία.

Άκυρος τότε ο διαγωνισμός, άκυρες και οι εγγυητικές παρά τις γενναίες δόσεις που επιτέλους είχαν καταβάλει οι καναλάρχες στο δημόσιο ταμείο. Έτσι, τα 3 εκατομμύρια ευρώ επιστρέφονται μετά σε όλους τους διεκδικητές. Είναι τα χρήματα της διαμάχης! Διότι, ούτε το έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έφτιαξε η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα, ούτε και τα χρήματα επέστρεψε στη CCC. Η τελευταία προσέφυγε στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελβετίας. Στις 5 Ιουνίου 2019 αυτό επέβαλε στην εταιρεία του κ. Καλογρίτσα να επιστρέψει τα 3 εκατ. ευρώ και μάλιστα εντόκως. Στις 2 Δεκεμβρίου 2020 την απόφαση αυτή επικύρωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Σημείωση: τις δύο δικαστικές αποφάσεις η Νέα Δημοκρατία δεν τις αναφέρει στην πρότασή της για τη σύσταση της προανακριτικής.

Είναι γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία και τα φιλικά της ΜΜΕ ξέχασαν πια τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα. Ο επιχειρηματίας έχει γίνει για τη Νέα Δημοκρατία ένας αξιόπιστος μάρτυρας. Και, κατ’ επέκτασιν, θεωρείται αναξιόπιστη η CCC που δηλώνει ότι ουδέποτε συμμετείχε ούτε και ήθελε να συμμετέχει σε ΜΜΕ, ελληνικά ή ξένα. Εκτός και αν η CCC παρουσίασε πλαστό συμφωνητικό και αφού ο Νίκος Παππάς μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα την έπεισαν να ρίξει χρήμα στην ελληνική αγορά με ενδιάμεσο (!) τον κ. Καλογρίτσα και με στόχο να αποκτήσει η CCC ελληνικό κανάλι για να υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ! Δυστυχώς, τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής ψήφισε και το ΚΙΝΑΛ, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα φθαρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και θα εισπράξει τη φθορά το ίδιο.

Το υποτιθέμενο «σκάνδαλο» το οποίο η ΝΔ ζητά να ερευνηθεί δεν είναι βέβαια ότι, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια ασυδοσίας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και κόμισε στα δημόσια ταμεία ποσό 235 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά η λίστα Πέτσα για χρηματοδότηση καναλαρχών και η απαλλαγή τους από τη δόση της άδειας για το 2020.

Είναι όμως πλέον γεγονός ότι η προκλητική μονοφωνία των τηλεοπτικών σταθμών υπέρ της κυβερνώσας παράταξης έχει εξαγριώσει τους πολίτες και αυτό αποτυπώνεται τόσο στις συζητήσεις στο διαδίκτυο, όσο και στις έρευνες κοινής γνώμης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΙΛΕΛΕΡ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com