Βουλεύτριες/τές ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου Τσιάρα και έναρξη για διάλογου με φορείς και οργανώσεις

0

Ύστερα από τη συζήτηση βουλευτών και βουλευτριών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Επιτροπής Γυναικείων Οργανώσεων για το Σ/Ν του Οικογενειακού Δικαίου

Συνάντηση με βουλευτές, βουλεύτριες και ευρωβουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το νομοσχέδιο για το οικογενειακό δίκαιο ζήτησε και είχε η Επιτροπή Γυναικείων Οργανώσεων για το Οικογενειακό Δίκαιο, στις 08/04/2021.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο τομεάρχης & η αναπλ. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης, Θ. Ξανθόπουλος και Ε. Αγαθοπούλου, οι βουλευτές και οι βουλεύτριες: Σ. Λάππας,  Γ. Μουζάλας, Θ. Φωτίου, Μ. Σκούφα, Ρ. Χρηστίδου, Ν.Κασιμάτη, Κ.Ζαχαριάδης, και Χ. Μαμουλάκης, οι ευρωβουλευτές/τριες Δ. Παπαδημούλης και Ε. Κουντουρά καθώς και συνεργάτες/δες κι άλλων βουλευτών/τριων.

Οι εκπρόσωποι των γυναικείων οργανώσεων ενημέρωσαν για τις αντιδράσεις τους στο νομοσχέδιο και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δηλώνοντας την ανησυχία τους για τον τρόπο που διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος σε συνθήκες πόλωσης. Την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη φέρει απόλυτα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, με μια σειρά ενεργειών τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί του περιεχομένου του επικείμενου σχεδίου νόμου, επεσήμαναν οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.  Η συγκρότηση και στην συνέχεια η πλήρης παράκαμψη της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και του Πορίσματός της, η κατάθεση ενός σχεδίου νόμου που στην πραγματικότητα αντιτίθεται σε διεθνείς συμβάσεις, δεν αποτελεί προϊόν διαβούλευσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αντιτίθεται στο συμφέρον του παιδιού, χαρακτηρίζεται από μονομέρεια, αντινομίες και αντιφάσεις, διαιωνίζει πατριαρχικές και στερεοτυπικές αντιλήψεις, διακατέχεται από αποσπασματικότητα και προχειρότητα είναι μερικά μόνο από τα σημεία κριτικής που εντόπισαν  κατά την διάρκεια της συζήτησης.

Για τον λόγο αυτό ζητούν την απόσυρση της πρότασης Τσιάρα και την δημιουργία ενός πλαισίου διαλόγου εφ όλης της ύλης για το οικογενειακό δίκαιο με την συμμετοχή  όλων των εμπλεκόμενων  φορέων  και οργανώσεων. 

Όπως δήλωσαν οι βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα συζητηθεί το θέμα στα όργανα της Κ.Ο., ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί συντεταγμένα επί του Νομοσχεδίου του κ. Τσιάρα.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com