Καταγγελία από εννιά επιστημονικoύς φορείς για το χορήγημα των 400 ευρώ – Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

0

Κοινή κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν 43 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την κοινή επιστολή εννέα πολυπληθών επιστημονικών φορέων της χώρας μέσω της οποίας εκφράζουν σημαντικές επιφυλάξεις για το περιεχόμενο της νέας ΚΥΑ ως προς τους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί στις 17.3.21 ανοικτή επιστολή- καταγγελία των επιστημονικών φορέων, η οποία είχε επίσης κατατεθεί ως κοινοβουλευτική αναφορά από 46 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, και η ικανοποίηση μέρους των αιτημάτων τους.

Στη νέα τους κοινή επιστολή οι επιστημονικοί φορείς αντιτίθενται στην ύπαρξη κριτηρίου για τους δικαιούχους σχετικού με το οικογενειακό τους εισόδημα και όχι με το ατομικό. Τέτοιο κριτήριο δεν έχει τεθεί σε κανένα άλλο προνοιακό επίδομα, εξάλλου τα αποθεματικά διαθέσιμα προέρχονται από τους πόρους των ίδιων των επιστημόνων, αναφέρουν στην επιστολή τους.

Οι επιστήμονες της χώρας (το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος) ζητούν ενιαία κριτήρια για όλους χωρίς διακρίσεις και τη χορήγηση του επιδόματος σε όσους το έχουν περισσότερη ανάγκη με εισοδηματικά κριτήρια και με αύξουσα εισοδηματική κλίμακα. Τέλος ζητούν την παροχή ειδικού χορηγήματος 800 ευρώ σε όσους νόσησαν από covid-19, καθώς και χορηγήματος 2.000 ευρώ στις οικογένειες των θανόντων από τη νόσο.

Οι 43 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητούν απαντήσεις και ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με την ανταπόκρισή του στα αιτήματα των φορέων.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com