Κακός απολογισμός, επιδεικτκή ανεμελιά

0

Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν τα μέτρα να πέτυχαν, ενώ έχουν αποτύχει: απλώς ανοίγει τομείς

Το δεύτερο λοκντάουν συμπληρώνει αυτές τις ημέρες πέντε μήνες.  Όταν επιβλήθηκε, τα κρούσματα ήταν περίπου 2.600. Τώρα είναι κοντά στα 4.000 και ανεβαίνουν. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν, με τεράστιο κόστος για την αγορά και την εργασία, απέτυχαν παταγωδώς.

Τώρα η κυβέρνηση αλλάζει άρδην την τακτική της προχωρώντας στο άνοιγμα μιας σειράς από δραστηριότητες. Και το κάνει παραβλέποντας το γεγονός ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι απελπιστική.

Το πολιτικό κεφάλαιο που κέρδισε πέρσι η κυβέρνηση, από την επιτυχία του πρώτου λοκντάουν, έχει εξαντληθεί προ πολλού. Τα πλεονεκτήματα που είχαν κερδηθεί τον Μάιο εξανεμίστηκαν τον Αύγουστο με το απίθανο άνοιγμα του τουρισμού και τον Σεπτέμβριο με το άνοιγμα των σχολείων σαν να μην τρέχει τίποτα.

Η Θεσσαλονίκη βρέθηκε σε δραματική κατάσταση εξαιτίας αποφάσεων πολιτικού και όχι υγειονομικού χαρακτήρα. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς συνέχισαν να λειτουργούν σε συνθήκες συνωστισμού, με τον υπουργό να εκτίθεται λέγοντας ανοησίες. Και με όλα αυτά η χώρα βρέθηκε από τις αρχές του Νοεμβρίου ξανά σε λοκντάουν.

Ενδιάμεσα η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να ενισχύσει τα νοσοκομεία με υποδομές και προσωπικό, ώστε να προετοιμαστεί για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας.

Χλεύασε όχι μόνο την αντιπολίτευση, που υπέδειξε αυτή την ανάγκη, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, που μετά τις θριαμβολογίες περίμενε ενέργειες θωράκισης του ΕΣΥ. Η εγκατάλειψη της δημόσιας Υγείας σε συνδυασμό με την αποτυχία των μέτρων έχει οδηγήσει τα νοσοκομεία στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα. Αλλά η κυβέρνηση προστατεύει τους ιδιώτες της Υγείας και την κερδοφορία τους.

Όλο αυτό από μόνο του είναι ένας πάρα πολύ κακός απολογισμός, χώρια από όλες τις βλακείες που εκστομίστηκαν και τις μπίζνες που στήθηκαν.

Τώρα η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν τα μέτρα να πέτυχαν, ενώ έχουν αποτύχει: απλώς ανοίγει τομείς. Και η επιδεικτική ανεμελιά της δεν δημιουργεί καμία εμπιστοσύνη.

*Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com