«Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας»: Περιφερειακοί σύμβουλοι για τα προβλήματα σχολείων από τον σεισμό

0

Σε ανακοίνωση της παράταξης «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας» επισημαίνονται τα εξής:

«Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η παράταξη μας, “Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας” για την καταγραφή, ανάδειξη και προσπάθεια επίλυσης σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή μας, oι Περιφερειακοί σύμβουλοι, Δέσποινα Αράπκουλε και Πέτρος Τσακνάκης επισκέφτηκαν τις σχολικές μονάδες των Δέντρων και Πλατανουλίων.

Στην επίσκεψη αυτή, συζήτησαν με τη διευθύντρια κ. Κακανούλη τα προβλήματα που προέκυψαν από τον τελευταίο σεισμό και τη συνεχιζόμενη πανδημία, και παράλληλα ενημερώθηκαν για τη πορεία μετεγκατάστασης των μαθητών σε σχολική μονάδα στον Τύρναβο (πρώην Νατοϊκό στρατηγείο). Η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής  τόνισαν την άμεση ανάγκη, μετά τις ζημιές που προέκυψαν από την πρόσφατη  σεισμική δραστηριότητα, της δημιουργίας ενός νέου σχολικού συγκροτήματος που να καλύπτει τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και των δύο χωριών. Επίσης, επισημάνθηκε η επιτακτική ανάγκη εφοδιασμού με υλικοτεχνικό εξοπλισμό (υπολογιστές, tablet) σε αρκετούς μαθητές των σχολείων, διότι αδυνατούν να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε συνέχεια της επίσκεψης αυτής, οι προαναφερθέντες περιφερειακοί σύμβουλοι μαζί με τον συνάδελφο Χρήστο Γελαλή επισκέφτηκαν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Δοδοντσάκη, όπου αναφέρθηκαν και συζητήθηκαν τα προβλήματα των σχολικών μονάδων που ανέκυψαν από τον πρόσφατο σεισμό, καθώς και θέματα δράσεων προμήθειας εξοπλισμού σχολείων και μαθητών που συμβάλλουν στην ίση συμμετοχή όλων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η παιδεία και η νέα γενιά αποτελεί περίοπτη θέση στο πρόγραμμα της παράταξης μας και δεν θα σταματήσουμε τις  προσπάθειες και τις δράσεις, έως ότου επιλυθούν όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που διακυβεύουν τις ανθρώπινες αξίες και την  δυνατότητα της δημοκρατικής συμμετοχής».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com