Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Κάθε ανεύθυνη και άστοχη επιλογή της κυβέρνησης στοιχίζει ζωές

0

«Στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας, με τη σφοδρότητα του τρίτου κύματος να παραμένει αμείωτη, απαιτείται άμεσα η λήψη μέτρων, αναγκαίων για τη διαχείριση της μεγάλης υγειονομικής τραγωδίας που πλέον βιώνουμε. Ευρεία επίταξη του ιδιωτικού τομέα, άμεση ενσωμάτωση του συνόλου των στρατιωτικών νοσοκομείων για τη νοσηλεία περιστατικών covid, άμεση πρόσληψη των γιατρών που έχουν καταθέσει υποψηφιότητα στις προκηρύξεις που εκκρεμούν, μαζική και δωρεάν συνταγογράφηση test…» – τι επισημαίνει το Τμ .Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη δραματική συνθήκη που βιώνουμε

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Την ώρα που τα Νοσοκομεία της Αττικής καταρρέουν, οι ασθενείς προσέρχονται κατά δεκάδες στα επείγοντα και άνθρωποι διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους γιατί οι ΜΕΘ δεν επαρκούν για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν και συνεχώς διογκώνονται , τα στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν φυσιολογικό να βρίσκονται άνθρωποι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ένα 24ωρο ή και λίγο παραπάνω και ταυτόχρονα, η επίταξη ιδιωτικών κλινικών είναι «αχρείαστο κόστος»!

Ενώ το ΕΣΥ έχει γονατίσει και οι υγειονομικοί δίνουν μια άνιση μάχη με το χρόνο για να κρατήσουν όρθιο το σύστημα Υγείας χωρίς τα απαραίτητα εφόδια, η κυβέρνηση επιμένει σε άστοχα μέτρα και δηλώσεις που δεν έχουν ίχνος ενσυναίσθησης και προσβάλλουν την αξιοπρέπεια μας. Με δημιουργική λογιστική προσπαθεί να αυξήσει τις ΜΕΘ που στην πραγματικότητα δεν επαρκούν, συνεχίζει να θριαμβολογεί στα μέσα για τις επιτυχίες της στη διαχείριση της πανδημίας, ανακοινώνει μέτρα-πυροτεχνήματα όπως αυτό των self-testστο σπίτι, ακόμα και τώρα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κλινικαρχών αρνούμενη να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές, στέλνοντας εκεί περιστατικά των οποίων η νόσος είναι στα όρια της αποδρομής!

Η πραγματικότητα όμως είναι πλέον σκληρή. Η κοινωνία είναι εκτεθειμένη εξαιτίας των επικίνδυνων πολιτικών της κυβέρνησης, τα Νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου.

Στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας, με τη σφοδρότητα του τρίτου κύματος να παραμένει αμείωτη, απαιτείται άμεσα η λήψη μέτρων, αναγκαίων για τη διαχείριση της μεγάλης υγειονομικής τραγωδίας που πλέον βιώνουμε. Ευρεία επίταξη του ιδιωτικού τομέα, άμεση ενσωμάτωση του συνόλου των στρατιωτικών νοσοκομείων για τη νοσηλεία περιστατικών covid, άμεση πρόσληψη των γιατρών που έχουν καταθέσει υποψηφιότητα στις προκηρύξεις που εκκρεμούν, μαζική και δωρεάν συνταγογράφηση test, διενέργεια των testμε όρους υγειονομικής ασφάλειας και καταγραφή των αποτελεσμάτων.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για…εντυπώσεις. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα καθορίσουν την επιβίωση της κοινωνίας. Γιατί κάθε ανεύθυνη και άστοχη επιλογή στοιχίζει. Σε ζωές.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com