ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η κυβέρνηση να αναλάβει δράση για τη νέα απόρριψη από τη γερμανική Βουλή των κατοχικών αποζημιώσεων

0

Ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζει, σχετικά με τη νέα απόρριψη από την γερμανική Βουλή της διεκδίκησης για τις γερμανικές επανορθώσεις, ότι «η κυβέρνηση, όχι μόνο οφείλει να πάρει άμεσα θέση για όσα συνέβησαν χθες στη γερμανική βουλή, αλλά και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων»

Όπως τονίζει ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

«Το γερμανικό κοινοβούλιο απέρριψε, χθες, τα ψηφίσματα που κατέθεσαν οι Πράσινοι  και το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke), σχετικά με την επιστροφή του κατοχικού δανείου και τις γερμανικές επανορθώσεις.

Οι απαιτήσεις για τις επανορθώσεις της Γερμανίας, σχετικά με το κατοχικό δάνειο, τις αποζημιώσεις για την καταστροφή και τις ομαδικές εκτελέσεις σε πλήθος μαρτυρικών πόλεων της χώρας μας, όπως και για  τον λιμό και την κλοπή πολιτιστικών θησαυρών, είναι απαράγραπτες, νομικά και ηθικά ενεργές.

Κι όμως, τη στιγμή που οι Πράσινοι και το κόμμα της Αριστεράς,  συνεπείς με τη διαχρονική θετική στάση και στήριξή τους στο δίκαιο ελληνικό αίτημα καταθέτουν ψηφίσματα στο γερμανικό κοινοβούλιο, η κυβέρνηση της ΝΔ παραμένει αδρανής. Σχεδόν δυο χρόνια μετά την απόφαση της ελληνικής βουλής, αλλά και τις ενέργειες της τότε κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Η σημερινή κυβέρνηση, όχι μόνο οφείλει να πάρει άμεσα θέση για όσα συνέβησαν χθες στη γερμανική βουλή, αλλά και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες  ενέργειες, για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων. 

Αποτελεί χρέος προς τα θύματα της γερμανικής κατοχής στη χώρα μας, σε όσους κι όσες πολέμησαν και πέθαναν για την Ελευθερία και την ήττα του ναζισμού και του φασισμού».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com