Οι δυνατότητες του ΕΣΥ εξαντλήθηκαν – Μόνη λύση η επίταξη ιδιωτικών κλινικών τώρα

0

Διαβάστε το editorial του 39ου ενημερωτικού δελτίου του iSYRIZA

Βρισκόμαστε εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας και το σύστημα υγείας δεν έχει με κανέναν τρόπο θωρακιστεί ένα χρόνο τώρα. Ανακοινώνουν διάφορα ημίμετρα, για να μην πάρουν θαρραλέες αποφάσεις. Πετάνε το μπαλάκι στους πολίτες, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εγκαλούν τον κόσμο για τη μετάδοση του ιού, χωρίς να φτιάχνουν δομές εντός των οποίων θα ανακόπτεται ο ιός.

Επιτάσσουν γιατρούς, αλλά όχι κλινικάρχες.

Τα φαινόμενα κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας επέστρεψαν σε όλα τα νοσοκομεία, κυρίως αυτά της Αττικής. Μόλις τις προηγούμενες ημέρες είδαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ασθενοφόρα να κάνουν ουρά έξω από τον Ευαγγελισμό. Ακούσαμε φωνές απόγνωσης στο νοσοκομείο Σωτηρία μετά την εσπευσμένη έκδοση εξιτηρίων ασθενών με μεγάλα προβλήματα, λόγω έλλειψης κρεβατιών.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωνε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κλινών!

Έγνοια τους είναι η προώθηση self-tests τα οποία ελέγχονται για την αξιοπιστία τους. Η υπόθεση των self-tests μπάζει, άλλωστε, από παντού: σε ζητήματα αξιοπιστίας, για την προαιρετική τους δήλωση, για τον τρόπο διανομή τους, αλλά και για την δεδομένη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών αφού θα λειτουργούν εκ των πραγμάτων μόνο συμπληρωματικά, χωρίς να αποφεύγονται τα έξοδα των μοριακών tests, στις περιπτώσεις που βγουν τα προηγούμενα θετικά.

Επιπλέον δεν ακούν τους επιστήμονες για μαζική δωρεάν συνταγογράφηση και αποζημίωση των μοριακών tests από τον ΕΟΠΥΥ. Δεν προχωρούν σε στοχευμένους ελέγχους σε εργασίες, ΜΜΜ, σχολεία, και γενικά σε δομές υψηλής ευαλωτότητας.

Δεν υπάρχει κυβέρνηση για να προσφέρει υπηρεσίες, και να δημιουργήσει ένα τοίχος θωράκισης, υγειονομικό και οικονομικό. Για την κυβέρνηση ο καθένας είναι μόνος του σε αυτή την περιπέτεια. Η Ελλάδα επί Μητσοτάκη θυμίζει ξανά ακυβέρνητη χώρα.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com