Ανεύθυνη κυβέρνηση, κοινωνία και υγεία στο κόκκινο

0

Το editorial του 38ου ενημερωτικού δελτίου του iSYRIZA

Πριν από ένα μήνα περίπου η κυβέρνηση έβαλε τη χώρα από σκληρό σε πολύ σκληρό λοκντάουν. Το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Ένα μήνα μετά να έχουμε περισσότερα κρούσματα απ’ ότι πριν την έναρξη του σκληρού λοκντάουν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η σκληρή καραντίνα δεν αποδίδει. Δεν αποκλείεται ο Άδωνις Γεωργιάδης να αναλάβει να μας πείσει τις επόμενες ημέρες ότι η σκληρή καραντίνα προκαλεί κρούσματα. Ας ελπίσουμε να μην το ακούσουμε και αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι δεν αποδίδει ΜΟΝΟ η σκληρή καραντίνα.

Ένα χρόνο μετά την πανδημία έχει επιβεβαιωθεί – δυστυχώς με τραγικές απώλειες – η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να αποδώσει η καραντίνα:

Χρειάζονται δωρεάν τεστ προς όλους, ώστε έγκαιρα οι πολίτες να γνωρίζουν την κατάστασή τους και να υπάρχει σαφής επιδημιολογική εικόνα.

Χρειάζονται επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών, ώστε να μην θρηνούμε κόσμο σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ, όπως σήμερα, που πάνω από 130 συμπολίτες μας περιμένουν να βρεθεί ΜΕΘ.

Χρειάζονται έλεγχοι στους χώρους εργασίας και τεστ δύο φορές την εβδομάδα στους εργαζόμενους, ώστε να προλαμβάνεται η διάδοση του ιού εκεί, καθώς έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες διασποράς.

Χρειάζονται περισσότερα ΜΜΜ και περισσότερα δρομολόγια, ώστε οι επιβάτες να μοιράζονται και να μην μετακινούνται ο ένας πάνω στον άλλον για να πάνε στις δουλειές τους.

Χρειάζονται περισσότερες τάξεις με λιγότερους μαθητές και έλεγχοι με τεστ δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να μην γίνονται εστίες διάδοσης και τα σχολεία.

Χρειάζεται ο, κατά προτεραιότητα, εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

Αντίθετα απ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εδώ και ένα χρόνο, σχεδόν ανά μήνα, μας λένε ότι τελειώσαμε με την πανδημία. Αφήνουν όσους πολίτες τούς πιστεύουν ακόμα, όσους πολίτες έχουν ανάγκη να πιστέψουν σε κάτι αισιόδοξο να κάμπτονται από την δικαιολογημένη κούραση, προκειμένου να αποκομίζουν επικοινωνιακά οφέλη.

Ένα μήνα μετά το «πολύ σκληρό λοκντάουν» η κυβέρνηση σήμερα ετοιμάζεται να πάρει πίσω τα «έξυπνα μέτρα» που απέδωσαν σε… αύξηση των κρουσμάτων.

Ένα χρόνο τώρα κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει απολογηθεί για την επίπλαστη αισιοδοξία που οδηγεί τους πολίτες στην ελλιπή ενημέρωση. Την ημέρα που είχαμε νέο ρεκόρ κρουσμάτων και, δυστυχώς, οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές αυξάνονταν ξανά, ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που βρήκε να δηλώσει ήταν πως το επόμενο διάστημα θα επιπεδωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

Καμία νέα απόφαση για την προστασία των πολιτών. Καμία κουβέντα ενσυναίσθησης. Καμία αυτοκριτική.

Όλα στον βωμό για ένα παραπλανητικό ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων. Όλα στο βωμό για ένα ακόμα fake πρωτοσέλιδο. Όλα για να κακοποιηθεί η αλήθεια και να γίνει ψέμα.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com