ΣΥΝΕΚ Λάρισας: Δώστε εξοπλισμό για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, έστω και τώρα!

0

Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι και όλες μας εξαιτίας του αποκλεισμού λόγω της πανδημίας προστέθηκαν οι επιπτώσεις που άφησαν πίσω τους οι σεισμοί και μετασεισμοί στην περιοχής μας.

Δυστυχώς πολλά σχολικά κτίρια αξιολογήθηκαν από τις επιτροπές των ειδικών ως ακατάλληλα για τη διεξαγωγή των μαθημάτων. Υπενθυμίζουμε στους υπεύθυνους της ΔΔΕ Λάρισας ότι πολλοί και πολλές συνάδελφοί μας παραδίδουν τα εξ αποστάσεως μαθήματά τους από τις σχολικές μονάδες.

Παρότι η παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού δωρεάν σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς έπρεπε να είναι εκ των ων ουκ άνευ για την έναρξη της τηλεκπαίδευσης, ζητάμε να παράσχει επιτέλους η πολιτεία έστω και τώρα τον εξοπλισμό στους/τις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα σεισμόπληκτα κτίρια.

Τις μέρες αυτές που γινόταν η αυτοψία στα σχολικά κτίρια η ΔΔΕ Λάρισας έπρεπε να λαμβάνει μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών. Ειδικά στις περιοχές που έχουν υποστεί τις ζημιές έπρεπε να έχουν προμηθευτεί τα τεχνικά μέσα όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας.

Περισσότερο τώρα όσα έλλειψαν από την πρώτη στιγμή για τη διεξαγωγή των τηλεμαθημάτων θα έπρεπε να είναι στη διάθεση των πολιτών: δωρεάν αύξηση στην ταχύτητα σύνδεσης, δεδομένα στα κινητά, εξοπλισμός στα σχολεία.

Καμία υπεύθυνη υπηρεσία δεν μπορεί να εξαναγκάζει πολίτη, μαθητή, οικογένειες, εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε χώρους, όπου δεν νιώθουν ασφάλεια. Αντίθετα πρέπει να τους διευκολύνουν να χρησιμοποιούν τα προσφερόμενα μέσα, από τα ασφαλή σημεία που εκείνοι/ες θα επιλέξουν.

Η ευαισθησία αυτών που ορίζονται σε υπεύθυνες θέσεις, ιδιαιτέρως στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας, όπου όλη η φροντίδα αφορά στα παιδιά, αξιολογείται πρωτίστως σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές. Τους καταλογίζουμε ολιγωρία, έλλειψη ευαισθησίας και άγνοια κινδύνου.

Στις δύσκολες στιγμές η κοινωνία χρειάζεται στήριξη κι αυτή παρέχεται μόνο με την πρόβλεψη, τις αποφάσεις των υπευθύνων για το καλό της και την πρόνοια.

Αρκεί βέβαια η δημόσια παιδεία να βρίσκεται στα κυβερνητικά σχέδια ως πρώτη επιλογή της κεντρικής πολιτικής και όχι σαν βραχνάς, από τον οποίο βιάζεται να απαλλαγεί προς όφελος του ιδιωτικού συμφέροντος.

ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com