Εμβόλιο AstraZeneca: Το ενδεχόμενο προσωρινής διακοπής των εμβολιασμών εξετάζει η χώρα μας

0

Στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών θα τεθεί το ζήτημα. Δεκαεπτά χώρες έχουν ήδη αποφασίσει τη διακοπή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca

Με το ερώτημα της ολιγοήμερης διακοπής των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών και στην Ελλάδα.

Το ερώτημα θα τεθεί επί τάπητος μια και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη 18 Μαρτίου για να πάρει αποφάσεις σχετικά με το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Το θέμα των πιθανών παρενεργειών του εμβολίου της AstraZeneca θα τεθεί σήμερα επί τάπητος και από την συμβουλευτική επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ, δήλωσε, ότι «μόλις ο ΠΟΥ κατανοήσει πλήρως αυτά τα περιστατικά, τα ευρήματα και οποιεσδήποτε πιθανές αλλαγές στις νυν συστάσεις θα επικοινωνηθούν αμέσως στο κοινό» επισημαίνοντας όμως πως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οποιοδήποτε περιστατικό υγείας προκλήθηκε από το εμβόλιο.

«Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι τα περιστατικά προκαλούνται από το εμβόλιο και είναι σημαντικό οι εκστρατείες εμβολιασμού να συνεχιστούν προκειμένου να μπορέσουμε να σώσουμε ζωές και να περιορίσουμε τη σοβαρή νόσο που προκαλεί ο ιός», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα 17 χώρες παγκοσμίως έχουν αναστείλει μέχρι νεωτέρας τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca εκ των οποίων οι 16 είναι ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα οι Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σλοβενία, Αυστρία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Νορβηγία, Δανία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ισλανδία. Σε προσωρινή διακοπή έχει προχωρήσει και η Ταϊλάνδη.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com