Η κυβερνητική αυτογελοιοποίηση

0

Όλη η κυβέρνηση, με πρώτο – πρώτο τον Μητσοτάκη, βάλλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ για να διαχειριστεί τη ραγδαία φθορά της.

Όσο γίνονται διαδηλώσεις δεν πρόκειται να αρθεί το λοκντάουν, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μία μέρα αφότου η Πελώνη άδειασε τις δηλώσεις του για άνοιγμα της αγοράς στα τέλη Μαρτίου, ο υπουργός Ανάπτυξης βγήκε να τα φορτώσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πού να τα φορτώσει άλλωστε; Στην κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων; Στη γελοιότητα και την αναποτελεσματικότητα ενός τετράμηνου λοκντάουν; Ή στους ίδιους τους πληττόμενους, τους οποίους προκάλεσε αναιδέστατα τις προάλλες ζητώντας τα κλειδιά τους;

Δεν είναι μόνο του Γεωργιάδη αυτή η τακτική. Όλη η κυβέρνηση, με πρώτο – πρώτο τον Μητσοτάκη, βάλλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ για να διαχειριστεί τη ραγδαία φθορά της.

Μια φθορά την οποία επιχείρησε να πατσίσει μεθοδεύοντας αστυνομικές προκλήσεις προκειμένου να μεταφέρει τη συζήτηση από την πανδημία και την οικονομική κρίση στον νόμο και την τάξη. Τώρα, αντί για τη συσπείρωση των νοικοκυραίων, στην οποία αποσκοπούσε, βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική δυσαρέσκεια.

Πέρσι τον Μάιο ο Κ. Μητσοτάκης μιλούσε για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την ταχύτατη ανάκαμψη της οικονομίας, εφικτή χάρη στην άψογη κυβερνητική στρατηγική του πρώτου λοκντάουν.

Σήμερα η κραυγαλέα αποτυχία ενός τετράμηνου λοκντάουν, η αδιαφορία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η εγκατάλειψη των επιχειρήσεων στην τύχη τους και στις υποχρεώσεις τους που τρέχουν έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε απελπισία. Και ο κόσμος παρακολουθεί την ΕΛ.ΑΣ. να τραμπουκίζει στις πλατείες.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να απονομιμοποιήσει την αντιπολίτευση, αντί να την αντιμετωπίσει με πολιτικό και κοινοβουλευτικό τρόπο, δημιουργεί σοβαρό θέμα δημοκρατίας. Πολύ περισσότερο όταν αυτό επιχειρείται με συστηματική αστυνομική βία, κήρυξη πολέμου στα πανεπιστήμια και παράδοση του κράτους δικαίου στη Νικολάου και τον Πλεύρη.

Αυτό που καταφέρνουν είναι να εξοργίζουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες αντί να τους συσπειρώνουν. Διότι η εμπιστοσύνη του κόσμου σε αυτή την κυβέρνηση έχει εξανεμιστεί. Και κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι θα την αποκαταστήσουν αυτογελοιοποιούμενοι.

*To editorial της ΑΥΓΗΣ στην έκδοση Σαββάτου 13 και Κυριακής 14 Μαρτίου 2021

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com