Χυδαίες προκλήσεις από τον βουλευτή της ΝΔ, Δ. Καιρίδη, κατά του Δ. Τζανακόπουλου

0

«Πάρτε ένα ηρεμιστικό», «κάντε ένα κρύο ντους» και άλλες αντίστοιχες εκφράσεις διατυπώθηκαν από τον βουλευτή της ΝΔ, Δ. Καιρίδη, χωρίς παρέμβαση των δημοσιογράφων – «Αποχωρώ από την εκπομπή, με αυτό το γελοίο πρόσωπο δεν μπορώ να συζητώ άλλο», είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, και έκλεισε την σύνδεση.

Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης ειρωνευόταν επιδεικτικά τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και απεύθυνε σειρά χαρακτηρισμών στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρη Τζανακόπουλο από την αρχή της συζήτησης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, όπως «ήρθατε πυραυλωμένος», ωστόσο ήταν η τελευταία του τοποθέτηση που οδήγησε στην έκρηξή του και την αποχώρησή του.

«Μαθαίνουμε διάφορα ενδιαφέροντα σήμερα το πρωί, ότι η κατάληψη στην πρυτανεία του ΑΠΘ … οι διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών, γίνονται για τον πτωχευτικό κώδικα», είπε ειρωνικά ο κ. Καιρίδης, προκαλώντας την έκρηξη του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ που τόνισε ότι αναφέρθηκε στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Στην επανειλημμένη προτροπή του κ. Τζανακόπουλου «μην ειρωνεύεστε διαρκώς» ο κ. Καιρίδης ανταπάνησε στο ίδιο εμφανώς ειρωνικό ύφος «εκτίθεστε», «μαζευτείτε επιτέλους», «πριν πάρετε τον αστυνομικό σας και πάτε προστατευόμενος στη Βουλή κάντε ένα κρύο ντους».

«Το γεγονός ότι είστε χυδαίος δεν σας επιτρέπει να μιλάτε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Έτσι θα μιλάτε στην κυβέρνησή σας και στους βουλευτές σας κ. Καιρίδη. Πρόκειται περί αθλιότητας», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος. Αλλά ο κ. Καιρίδης επανήλθε στο ίδιο ύφος: «Αν θέλετε πάτε πάρτε ένα ηρεμιστικό, κάντε ένα κρύο ντους». «Αποχωρώ από την εκπομπή, με αυτό το γελοίο πρόσωπο δεν μπορώ να συζητώ άλλο», είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, «σας χαιρετώ» και έκλεισε την σύνδεση.

Τζανακόπουλος: «Εμπρηστής» και προβοκάτορας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον εξελιχθεί σε “εμπρηστή” της ελληνικής κοινωνίας, σε προβοκάτορα. Δημιουργεί εντάσεις για να ξεφύγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Από τις έξι».

«Αυτά τα οποία έγιναν στη Νέα Σμύρνη, αυτά τα οποία ακολούθησαν με την αναίτια άγρια βία των αστυνομικών –μέχρι και μολότοφ είδαμε σε βίντεο να πετάει αστυνομικός- δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Είναι η εκτέλεση του σχεδίου της στρατηγικής της έντασης που έχει εκπονήσει ο κ. Μητσοτάκης», υπογράμμισε. «Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης να ενοποιήσει ένα ακραίο εκλογικό σώμα», πρόσθεσε.

Συνδέοντας άμεσα την αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης με την αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση μιλούσε για 1.200 ΜΕΘ και αυτή τη στιγμή με 500 περίπου διασωληνωμένους ασθενείς, έχουν σχεδόν τελειώσει οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας». «Το ΕΣΥ έχει μετατραπεί σε σύστημα της μίας νόσου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι στα όριά του», είπε και τόνισε ότι «η επίταξη του ιδιωτικού τομέα γίνεται με τους όρους που θέλουν οι ιδιώτες, δηλαδή με επιλογή περιστατικών».

Επισήμανε ακόμα την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, λέγοντας ότι «σύμφωνα με την κ. Λινού, μία ώρα παραμονής σε μια πορεία είναι πολύ λιγότερο μεταδοτική από μία ώρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Αναφερθείς, δε, στην κρίση Δημοκρατίας που αντιμετωπίζει η χώρα, υπογράμμισε ότι «με ευθύνη της ΝΔ, έχει διαμορφωθεί στη χώρα μια αντιδημοκρατική, ακραία ολοκληρωτική συνθήκη που δεν προσομοιάζει με ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική δημοκρατία». «Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι 50η σε σύνολο 53 χωρών σε ό,τι αφορά την κατοχύρωση των δημοκρατικών ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων. Υπάρχει γενικευμένη αστυνομική βία και πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης προβάλλουν την ακραία καταστολή που βλέπουμε στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ενώ το κοινοβούλιο υπολειτουργεί, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στη λογική “business as usual”, περνώντας νομοσχέδια που αυτονόητα πυροδοτούν κοινωνικές εντάσεις και ύστερα υποστηρίζει ότι η κοινωνία πρέπει απλά να κάθεται να κοιτάει και να μη διαδηλώνει», σημείωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα το νομοσχέδιο για το νέο πτωχευτικό κώδικα.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει κλείσει με τον κύκλο του πολιτικού φιλελευθερισμού και έχει μετατραπεί σε ένα ακροδεξιό νεοφιλελεύθερο υβρίδιο. Και αυτό εκφράζει πια ο κ. Μητσοτάκης», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com