Άννα Βαγενά: «Κύριε Μητσοτάκη, δεν μπορείτε πια»

0

Ο Αλέξης Τσίπρας με παρουσία ηγέτη απέναντι σε έναν πρωθυπουργό αμήχανο και φοβισμένο μπροστά στα αδιέξοδα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Αυτή ήταν η εικόνα που είδαν σήμερα Παρασκευή, 12/03/21, όλοι όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα τα πρόσφατα περιστατικά αστυνομικής βίας εις βάρος πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων. Μέτρων, που ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης παραβιάζουν συνέχεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, για το αποτυχημένο 5μηνο lockdown, για την πρωτοφανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος με απευθείας αναθέσεις με πρόσχημα την πανδημία, για τη διάβρωση της ενημέρωσης του πολίτη την οποία μετατρέπει συστηματικά σε προπαγάνδα και, τέλος, για τις υποσχέσεις για ασφάλεια προς τους πολίτες, τη στιγμή που στέλνει τάγματα εφόδου της αστυνομίας στις πλατείες να χτυπούνε οικογένειες και παιδιά που βγήκαν για μια βόλτα.

Τον κατηγόρησε, ακόμα, ότι είναι προσωπικά ο ίδιος ενορχηστρωτής του διχασμού. Και αυτό γιατί, ενώ είχε ενημέρωση για την προγραμματισμένη συρροή χούλιγκαν από όλη την Αττική την περασμένη Τρίτη στη Ν. Σμύρνη, δεν έκανε τίποτα για να την αποτρέψει. Γιατί ενώ ήξερε ότι η επίθεση στον αστυνομικό δεν έγινε από τους ειρηνικά διαμαρτυρόμενους πολίτες, αλλά από αυτούς τους χούλιγκαν, βγήκε στο διάγγελμά του και με απόλυτα διχαστικό λόγο επέρριψε τις ευθύνες για ακόμα μία φορά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τον κατηγόρησε, τέλος, ότι είναι υποκριτικό να μιλάει για ενότητα, γιατί ο ίδιος δεν ζητάει ενότητα, αλλά υποταγή. Αγνοεί, άραγε, ο κ. Μητσοτάκης ότι υπάρχει άρθρο στο Σύνταγμα σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν ειρηνικά;

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, έγινε η φωνή της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που ξεχειλίζει από οργή και που τον πνίγει η αδικία για το σύνολο των χειρισμών της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, μπροστά στην ανεπάρκειά τους να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας λόγω της πανδημίας, την τραγική κατάσταση στο ΕΣΥ και την οικονομική ασφυξία, καταφεύγουν στη βία και στην καταστολή. Αυτός, όμως, είναι ένας κατήφορος στον οποίο όταν αρχίζει να κατρακυλά μία κυβέρνηση είναι δύσκολο να σταματήσει.

Εμείς, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, έχουμε καθήκον απέναντι στον τόπο μας να βάλουμε φρένο σε αυτόν τον κατήφορο πριν έρθουν τα χειρότερα και πριν να είναι πολύ αργά. Γιατί, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη, δεν μπορείτε πια.»

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com