Κυριάκος Μητσοτάκης: Ελπίζει σε ομαλότητα, αφού έσπειρε ανωμαλία

0

Το τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη κατέδειξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί τα αποτελέσματα της πολιτικής που έβγαλε τον λαό στο δρόμο.

Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν τους δρόμους της Νέας Σμύρνης, της γειτονιάς τους, και διαδήλωσαν ειρηνικά ενάντια στην αστυνομική βία, που στρέφεται κατά πάντων αδικαιολόγητα. Τα θλιβερά καταδικαστέα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν με θύμα έναν αστυνομικό τραυματία, είχαν πτυχές τυφλής βίας.

Είχαμε προειδοποιήσει εδώ και μήνες για την κατάληξη που μπορεί να έχει η διαρκής πίεση στα όρια των αντοχών της κοινωνίας. Επί μήνες το πιο δημιουργικό κομμάτι του πληθυσμού έχει περιθωριοποιηθεί εργασιακά και η κυβέρνηση το έχει καταδικάσει στην ανέχεια, την φτώχεια, την ανασφάλεια.

Παράλληλα τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας ολοένα και σκληραίνουν και αποτέλεσμα δεν υπάρχει. Λογικό, καθώς δεν θωρακίζεται το ΕΣΥ, δεν ενισχύεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δεν προστατεύονται οι εργαζόμενοι και οι μαθητές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν έκανε κινήσεις για την επούλωση των πληγών, αλλά προχώρησε σε πολιτικές κινήσεις (ή και ακινησία) σε ζητήματα που αγγίζουν ευαίσθητες χορδές των πολιτών. Η ατολμία του να ξεκαθαρίσει με φαινόμενα διαλυτικά για τον κοινωνικό ιστό και η παράλληλη ενίσχυση της αστυνομοκρατίας προκάλεσε αυξανόμενη οργή.

Με ένα τηλεοπτικό μήνυμα απελπισίας ο πρωθυπουργός με εμφανή τα σημάδια ταλαιπωρίας επιχείρησε να εμφανιστεί ως ένας «εθνικός ηγέτης» που αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Δεν έχει καταλάβει τίποτα απολύτως. Και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιστρέψει την πορεία του προς την πολιτική συντριβή. Καμία επίκληση σε ηρεμία ή έμμεση απειλή δεν είναι πειστική όσο κρατά τα ίδια αποτυχημένα πρόσωπα στις θέσεις τους, όσο συνεχίζει με εμμονή το ίδιο καταστροφικό έργο διάλυσης της κοινωνίας.

*Νίκος Σβέρκος – avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com