Επιστολή της Άννας Βαγενά προς ΥΠΕΝ και ΥΠΕΣ σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών σταθμών στον Κίσσαβο

0

Επιστολή απέστειλε σήμερα, 10/03/21, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άννα Βαγενά προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, και τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, υποστηρίζοντας τα αιτήματα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών σταθμών στην περιοχή του Κισσάβου.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αθήνα, 10/03/21

Προς

-τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα

-τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη

Αξιότιμοι κ. υπουργοί,

Απευθύνομαι σε εσάς με αφορμή την υπ’ αριθμ. 18/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών σταθμών στην περιοχή του Κισσάβου, η οποία σας απεστάλη στις 5/03/21 και η οποία μου κοινοποιήθηκε με την ιδιότητα της βουλευτού του νομού Λάρισας.

Η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μας αφορά όλους, καθώς αφορά την προστασία του περιβάλλοντος. Όταν, όμως, σύσσωμες οι τοπικές κοινωνίες περιοχών, όπου έχουν δρομολογηθεί έργα εγκατάστασης ΑΠΕ, αντιστέκονται και διαμαρτύρονται για αυτά, δεν το κάνουν επειδή δεν ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, αλλά μάλλον γιατί ενδιαφέρονται πολύ και γιατί γνωρίζουν και πονάνε περισσότερο από όλους τον τόπο τους.

Η εγκατάσταση αιολικών σταθμών στον Κίσσαβο δεν θα έβρισκε αντίθετη την τοπική κοινωνία εάν είχε ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδιασμού με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εάν δεν αποτελούσε απειλή για περιοχές Natura και, εν γένει, εάν είχε διαμορφωθεί ένα πλαίσιο, που να λαμβάνει υπόψιν τις θέσεις και τα αιτήματα των κατοίκων, τόσο για τις προδιαγραφές που αφορούν την ίδια την κατασκευή των έργων όσο και για το πλαίσιο της οικονομικής απόδοσης αυτών.

Συντάσσομαι απόλυτα με τα αιτήματα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς και σας καλώ να τα εξετάσετε με την προσοχή και τον σεβασμό που τους αναλογούν, ο οποίος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μικρότερος από αυτόν που δείχνετε για τις εταιρείες, που πρόκειται να επωφεληθούν από τα εν λόγω έργα.

Με τιμή,

Άννα Βαγενά

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com