Μη κατοικήσιμα 1.343 σπίτια στις σεισμόπληκτες περιοχές

0

Αυξάνονται καθημερινά μετά τους ελέγχους και τις αυτοψίες από τα συνεργεία των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές, τα χαρακτηρισμένα μη κατοικήσιμα σπίτια. Από τους 2.730 πρωτοβάθμιους ελέγχους τα 1.343 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμα.

Έως το τέλος της χθεσινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 3.055 κτήρια, από αυτές 2.730 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.343 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο.

Από τους 84 επαγγελματικοί χώρους που έχουν ελεγχθεί, προσωρινά ακατάλληλοι έχουν χαρακτηριστεί οι 35 στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν σε δευτεροβάθμιο.

Όσον αφορά στους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια, «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 50 από τις 100 αυτοψίες, ενώ σε 151 άλλα κτήρια (αποθήκες, στάβλους) τα 135 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com