Αναφορά της Άννας Βαγενά προς τον υπουργό Εσωτερικών και την υπουργό Παιδείας για την αντισεισμική θωράκιση όλων των σχολικών κτηρίων της χώρας

0

Με το Μέσο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Αναφοράς, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά διαβίβασε στον υπουργό Εσωτερικών και την υπουργό Παιδείας ανακοίνωση της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/Διευθυντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό, που έπληξε την Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Πρόκειται για ανακοίνωση, μέσω της οποίας οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας καλούνται να προχωρήσουν άμεσα σε προσεισμικό – και όχι μόνον οπτικό – έλεγχο όλων των σχολικών κτηρίων της χώρας, καθώς και στην έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλόλητας, Πιστοποιητικού Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης και θέσπιση Μητρώου Ελέγχων, Επισκευών και Συντήρησης με ευθύνη των Δήμων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντισεισμική θωράκιση όλων των σχολικών κτηρίων της χώρας.

Την Αναφορά συνυπογράφουν ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, καθώς και ο Τομεάρχης και η αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη.

Επιπλέον, στην εν λόγω ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/Διευθυντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου Τυρνάβου, κ. Γρηγόρη Λέτσιο, καθώς και προς όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, για την εξαιρετική και ψύχραιμη αντίδρασή τους, που είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη εκκένωση του σχολείου και την αποφυγή τραυματισμού των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά, η οποία βρέθηκε κοντά στους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών του Δαμασίου Τυρνάβου και του Μεσοχωρίου Ελασσόνας συνοδεύοντας τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο Σάββατο, 6/03/21, είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου Τυρνάβου, κ. Γρηγόρη Λέτσιο, και να τον συγχαρεί για την άψογη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης, με την οποία προστάτευσε την ασφάλεια των μικρών μαθητών, αλλά και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις σοβαρές ζημιές που υπέστη το σχολείο από τον ισχυρό σεισμό.

Διαβιβάζοντας την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/Διευθυντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Άννα Βαγενά και οι συνυπογράφοντες βουλευτές ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία την άμεση εξέταση της ανακοίνωσης και των αιτημάτων που εμπεριέχονται σε αυτή, καθώς και για την απάντηση και ενημέρωσή τους σχετικά με τις ενέργειές τους.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com