Σεισμός: Μη κατοικήσιμα 898 σπίτια – Νεκρός 83χρονος που είχε απεγκλωβιστεί στο Μεσοχώρι Ελασσόνας

0

O ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι του μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ στο Μεσοχώρι Ελασσόνας, άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο 83χρονος, μαζί με τη σύζυγό του, βρίσκονταν στο σπίτι τους όταν ο Εγκέλαδος κατέστρεψε το ορεινό χωριό της Ελασσόνας και γκρέμισε το σπίτι τους.

Τον ηλικιωμένο είχαν απεγκλωβίσει τα σωστικά συνεργεία που βρέθηκαν στην περιοχή και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης. Χθες ο 83χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.

Πάντως, δεν διευκρινίζεται η αιτία θανάτου του άτυχου άνδρα, ο οποίος φέρεται να μην είχε τραυματιστεί από τον σεισμό.

Ακατάλληλα κτίρια και εγκαταστάσεις

Μέχρι στιγμής, 898 κατοικίες έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες από τις 1.609 που ελέχθησαν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Φαρκαδόνας. Ειδικότερα, το Σάββατο διεξήχθησαν, από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αυτοψίες σε 1.800 κτίρια. Από αυτές 1.609 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 898 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας έφτασαν τα πρώτα 37 τροχόσπιτα για να μείνουν όσοι τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατοίκητα, ενώ αποφασίστηκε και η μεταφορά οικίσκων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com