Δ. Λαρισαίων: Συνεχής παρουσία στα δοκιμαζόμενα χωριά του Δήμου

0

Συνεργασία για τα μεγάλα και μικρά ζητήματα που προκάλεσε ο Εγκέλαδος

Κλιμάκιο στελεχών της δημοτικής αρχής βρέθηκε σήμερα το πρωί σε χωριά του Δήμου Λαρισαίων, που καταγράφονται οι περισσότερες ζημιές και ειδικότερα στο Κουτσόχερο, την Μάνδρα και την Αμυγδαλέα.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη ώρα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση της Τετάρτης, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Γ. Ζαούτσο, βρέθηκαν στο προαναφερθέντα χωριά για να διαπιστώσουν την έκταση των ζημιών.

Στη σημερινή επίσκεψη το κλιμάκιο της δημοτικής αρχής αποτελούμενο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Δεληγιάννη, τους αντιδημάρχους Γ. Ζαούτσο, Ντ. Διαμάντο, Ρ. Απρίλη, Γ. Αλεξούλη, τον δημοτικό σύμβουλο Δημ. Τάχο και τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Απ. Πέκα, συναντήθηκε με τους προέδρους των κοινοτήτων και συζήτησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός.

Είναι γεγονός ότι στα συγκεκριμένα χωριά υπάρχουν προβλήματα σε κτίσματα (οικίες, αποθήκες), σε Ναούς και σε κτίρια παλιών σχολείων. Στο Κουτσόχερο υπήρξε και συνεργασία με τον Πρωτοσύγκελο της ΙΜ Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγν. Μουρτζανό για το θέμα των ναών του χωριού.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα συντονισμού και συνεργασίας όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων, για την καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, επιλύθηκαν επιμέρους ζητήματα ενώ τέθηκαν και θέματα που χρήζουν της παρέμβασης των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com