ΣΥΝΕΚ Λάρισας: Να ανακληθεί η απόφαση για τηλεκπαίδευση την Παρασκευή

0

Στην ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Λάρισας που εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, αναφέρονται τα εξής:

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους πολίτες της πληττόμενης περιοχής μας. Σε μία κρισιμότατη συγκυρία, που ο Εγκέλαδος τρομοκρατεί και κλονίζει την ήδη βεβαρυμμένη από την πανδημία και τα συνεχή lockdown ζωή όλων μας, θεωρούμε ότι η απόφαση για τη διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης ήδη από αύριο είναι τουλάχιστον βεβιασμένη. Το σεισμικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και κάνει αισθητή την παρουσία του με συνεχόμενες μετασεισμικές δονήσεις έτσι, ώστε μοιάζει παράτολμο να υποχρεωθούν το μαθητικό δυναμικό και οι εκπαιδευτικοί να μείνουν σε κλειστούς χώρους, για τη διεκπεραίωση εξ αποστάσεων μαθημάτων.

Θεωρούμε ότι οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά δεν πρέπει να προβούν σε τηλεκπαίδευση αύριο, διότι όλα είναι ρευστά και οι καταστροφές είναι νωπές, ενώ μία τέτοια πρόωρη απόφαση δεν εγγυάται την ασφάλεια και δημιουργεί ανισότητες με τις περιοχές που έχουν υποστεί ζημιές.

Ζητάμε τόσο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και από τους Δήμους του ν. Λάρισας, καθώς και τις ΔΔΕ Λάρισας και ΠΔΕ Θεσσαλίας να επανεξετάσουν την απόφασή τους για προληπτικούς λόγους.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com