Η πανδημία στη χώρα των ανέμελων

0

Ποιο ήταν όλον αυτόν τον καιρό το σχέδιο της κυβέρνησης; Κανένα.

Μετά από τέσσερις μήνες λοκντάουν, τα κρούσματα βρίσκονται στα επίπεδα του περασμένου Νοεμβρίου. Τα κρούσματα και ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνονται συνεχώς. Και τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται ξανά στο κόκκινο, ενώ οι ΜΕΘ έχουν ήδη τελειώσει.

Ποιο ήταν όλον αυτόν τον καιρό το σχέδιο της κυβέρνησης; Κανένα.

Μόλις χθες ο Κ. Μητσοτάκης έσπευσε να επισκεφθεί ένα δημόσιο νοσοκομείο, υπό την πίεση του Τσίπρα, που θα παρουσίαζε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια Υγεία.

Κι εκεί ο πρωθυπουργός μίλησε με τρόπο που προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών: μίλησε για επιπλέον κρεβάτια που καθημερινά προστίθενται στο σύστημα, για μεταλλάξεις του ιού που ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων, για το σωτήριο λοκντάουν «εδώ και κάποιες εβδομάδες», το οποίο ήταν αυτό που μας έσωσε, και για το τείχος ανοσίας που χτίζεται με τα εμβόλια.

Κοντολογίς, απέδωσε όλα τα προβλήματα σε εξωγενείς υπέρτερους παράγοντες και πίστωσε τον εαυτό του με ταχύτητα αντίδρασης και αποτελεσματικότητα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα του Κ. Μητσοτάκη κι αυτή είναι και η πραγματικότητα των καναλιών.

Εν τω μεταξύ έξω υπάρχει μια άλλη πραγματικότητα. Προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού δεν έχουν γίνει. Νοσοκομεία ολόκληρα προσανατολίζονται αποκλειστικά στην Covid προκαλώντας σοβαρή ταλαιπωρία σε ανθρώπους που πάσχουν από άλλες ασθένειες.

Οι ΜΕΘ που προστίθενται στο σύστημα είναι ΜΕΘ που αφαιρούνται από άλλα νοσήματα. Τα τακτικά χειρουργεία αναβάλλονται. Ο κόσμος ξοδεύει από το υστέρημά του για επεμβάσεις στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Η ιδιωτική Υγεία ζει τις καλύτερες μέρες των τελευταίων πενήντα χρόνων.

Η επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα, αλλά θεωρείται έγκλημα καθοσιώσεως. Το λοκντάουν απέτυχε πλήρως.

Αυτή είναι η κατάσταση. Και από την κυβέρνηση, ανύπαρκτος σχεδιασμός και μηδενική προσπάθεια. Όλα είναι επικοινωνία. Και ανεμελιά.

*Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com