Η κυβέρνηση πιέζεται, ο Ταραντίλης φεύγει

0

Το άδειασμα του Χρ. Ταραντίλη από τον Γ. Γεραπετρίτη, προκειμένου να σωθούν τα προσχήματα, ήταν τουλάχιστον ντροπιαστικό για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Η παραίτηση του Χρ. Ταραντίλη από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν είναι τυχαίο πολιτικό συμβάν. Είναι αποτέλεσμα της βαθιάς κρίσης που υπάρχει στο πρωθυπουργικό περιβάλλον σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται και εκφωνούνται κυβερνητικές θέσεις σε σοβαρά ζητήματα.

Ο Χρ. Ταραντίλης έφυγε επειδή η πίεση στην κυβέρνηση αυξάνεται.

Πράγματι, τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση διαχειρίζεται αποκλειστικά υποθέσεις που της κάνουν ζημιά.

Πρώτα η ανεκδιήγητη εικόνα του πρωθυπουργού στην Ικαρία, αμέσως μετά η τραγική διαχείριση της κακοκαιρίας «Μήδεια» και στη συνέχεια η υπόθεση Λιγνάδη. Ειδικά στην τελευταία περίπτωση οι συνεχείς αυτοσχεδιασμοί γύρω από το ποιος διόρισε στη θέση του τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και για ποιους λόγους παραιτήθηκε δεν θα μπορούσαν να υπηρετηθούν από καμία επικοινωνιακή διαχείριση.

Το άδειασμα του Χρ. Ταραντίλη από τον Γ. Γεραπετρίτη, προκειμένου να σωθούν τα προσχήματα, ήταν τουλάχιστον ντροπιαστικό για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Όμως η πίεση που αισθάνεται η κυβέρνηση – και μάλιστα την ώρα που έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειονότητας των ΜΜΕ – δεν σχετίζεται μόνο με χειρισμούς σε συγκεκριμένα γεγονότα. Σχετίζεται και με το γενικότερο κλίμα στα δύο πιο σημαντικά μέτωπα, την πανδημία και την οικονομία.

Την ώρα που το τρίτο κύμα πανδημίας φουντώνει, αποκαλύπτεται ότι για την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα τον τελευταίο χρόνο, ενώ οι άνθρωποι των μικρών επιχειρήσεων και της εργασίας βλέπουν τις δυνάμεις τους να εξαντλούνται και το μέλλον τους απελπιστικό.

Ο μόνος τομέας στον οποίο η κυβέρνηση πηγαίνει καλά είναι στην κοινωνική πόλωση και στον δεξιό αυταρχισμό. Πανεπιστήμια και Κουφοντίνας.

Ο Ταραντίλης επέλεξε να μην ταυτίσει το πρόσωπό του μ’ αυτά και μάλλον καλά έκανε. Η κυβέρνηση είναι που εξακολουθεί να έχει το πρόβλημα.

*Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com