Με την πλάτη στον τοίχο ο Μητσοτάκης, «στηρίξτε τη Λίνα» η ντιρεκτίβα στους υπουργούς

0

Τη στήριξη όλων των μελών της κυβέρνησης στην υπουργό Πολιτισμού, που έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα για την υπόθεση Λιγνάδη ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο – Η κυβερνητική εκπρόσωπος χρησιμοποίησε, όχι τυχαία, τη λέξη «αποπομπή» στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, καθώς είχε δηλώσει ότι «ένα επικοινωνιακό φάουλ δε συνιστά λόγο αποπομπής» – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ο Μητσοτάκης επιβεβαιώνει ότι η Μενδώνη λειτουργούσε υπό τις οδηγίες του

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του news247.gr:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο της συνεδρίασης τόνισε με νόημα ότι το υπουργικό συμβούλιο είναι συλλογικό όργανο και κάλεσε τους υπουργούς: «Στηρίξτε όλοι τη Λίνα».

Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησης να λειτουργούν συλλογικά. Όπως είπε και σήμερα, «πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα». Ενώ υπενθύμισε στους υπουργούς πόσους έχει βοηθήσει η κ. Μενδώνη κατά καιρούς σε θέματα συναρμοδιοτήτων.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα σχολίασε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά καιρούς έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς και έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του υπουργικού συμβουλίου και μέχρι να τελειώσει η τετραετία θα τους έχει στοχοποιήσει όλους». Με τον τρόπο αυτό εμμέσως πλην σαφώς διαμήνυσε στα μέλη της κυβέρνησης ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν με ενότητα τις επιθέσεις τις αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς μπορεί να έρθει σύντομα και η δική τους σειρά…

Η στήριξη πάντως στην κ. Μενδώνη ήταν σαφής και δεδομένη ενόψει και της σημερινής συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την οποία έχει ζητήσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να θέσει όπως λένε από την κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών του για την κομματικοποίηση της υπόθεσης βιασμών ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε στηρίξει την υπουργό Πολιτισμού, αδειάζοντας την όμως ταυτόχρονα για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της υπόθεσης Λιγνάδη. Σημειωτέον ότι η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά το briefing της περασμένης Δευτέρας είχε δηλώσει ότι ένα επικοινωνιακό φάουλ δεν συνιστά λόγο αποπομπής.

Η επιλογή της λέξης αποπομπή δεν ήταν τυχαία. Το Μαξίμου δεν έχει ζητήσει και δεν προτίθεται να ζητήσει (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) από την κ. Μενδώνη να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Δεν θα είχε όμως καμία αντίρρηση εάν η κ. Μενδώνη για λόγους ευθιξίας διευκόλυνε δια της παραιτήσεως της. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η υπουργός Πολιτισμού δεν έχει θέσει την παραίτηση της στη διάθεση του πρωθυπουργού και δεν έχει (μέχρι στιγμής πάντα) την πρόθεση να το πράξει.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ο Μητσοτάκης επιβεβαιώνει ότι η Μενδώνη λειτουργούσε υπό τις οδηγίες του

«Τι άλλο πρέπει να κάνει για να επιβεβαιώσει πως η πολιτική ευθύνη ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον κ. Μητσοτάκη; τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

«Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα όσα λέμε τόσες μέρες. Ότι η κα Μενδώνη τόσο καιρό λειτουργούσε υπό τις οδηγίες του. Και αφού μάζεψε τους βουλευτές του που ζητούσαν την παραίτησή της, τώρα φρόντισε να στείλει το ίδιο μήνυμα και στους υπουργούς του για να τη στηρίξουν, διαρρέοντάς το μάλιστα και με nonpaper. Τι άλλο πρέπει να κάνει για να επιβεβαιώσει πως η πολιτική ευθύνη ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον κ. Μητσοτάκη;

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com