Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να σταματήσει η λογική του «ακορντεόν» στο ΕΣΥ και την κοινωνία

0

«Ενώ η ελληνική κοινωνία παραμένει σε ένα παρατεταμένο lockdown,το μεγαλύτερο που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη, η κυβέρνηση εξακολουθεί με τις πολιτικές πρακτικές που ακολουθεί να δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα που δημιουργούν μια δυστοπική εικόνα για το μέλλον»

Η ανακοίνωση:

Ενώ η ελληνική κοινωνία παραμένει σε ένα παρατεταμένο lockdown,το μεγαλύτερο που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη, η κυβέρνηση εξακολουθεί με τις πολιτικές πρακτικές που ακολουθεί να δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα που δημιουργούν μια δυστοπική εικόνα για το μέλλον.

Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο δε μαθαίνει από τα λάθη του προηγούμενου διαστήματος, αλλά συνεχίζει να διαχειρίζεται την υγειονομική κρίση με «μπαλώματα». Mετατρέπει γενικές ΜΕΘ σε ΜΕΘ Covid, μετακινεί γιατρούς από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, ανακυκλώνοντας το ήδη εξαντλημένο προσωπικό προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες σε υγειονομικό προσωπικό. Το ΕΣΥ έχει μετατραπεί σε μονοθεματικό σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα η κοινή νοσηρότητα να μπαίνει στο περιθώριο και η δημόσια υγεία να απειλείται.

Παρά τις προειδοποιήσεις των υγειονομικών από τον περασμένο Μάρτιο, τις επισημάνσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη ύπαρξης ενός οργανωμένου σχεδίου που δε θα αποκλείει κανένα ασθενή από το ΕΣΥ, η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει ένα σύστημα υγείας μίας νόσου. Οι καθημερινές εικόνες από τα Νοσοκομεία της Αττικής, όπου οι εισαγωγές στις κλινικές covidκαι στις ΜΕΘ συνεχώς αυξάνονται, μόνο ανησυχία προκαλούν και ακυρώνουν πανηγυρικά το αφήγημα της κυβερνητικής προπαγάνδας που μιλούσε για θωράκιση του συστήματος υγείας, με διπλασιασμό των ΜΕΘ και ενίσχυση με προσωπικό.

Είναι σαφές, ότι πρέπει άμεσα το Υπουργείο Υγείας και ο κ. Μητσοτάκης να αντιληφθούν επιτέλους την πραγματικότητα και να λάβουν μέτρα που θα αφορούν καταρχήν την άμεση και εκτεταμένη ιχνηλάτιση των κρουσμάτων με δωρεάν, μαζικά τεστ στην κοινότητα και τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων στους εργασιακούς χώρους, στις κλειστές δομές, τα Νοσοκομεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κρίνεται αναγκαία, τώρα και όχι κατόπιν εορτής, η αξιοποίηση στρατιωτικών νοσοκομείων και η επίταξη ιδιωτικών θεραπευτηρίων και Κέντρων Αποθεραπείας-Αποκατάστασης του Λεκανοπεδίου για τη νοσηλεία-μετανοσοκομειακή φροντίδα ασθενών με covid. Στην κατεύθυνση αυτή, πρέπει άμεσα το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» να αποτελέσει νοσοκομείο αναφοράς για περιστατικά covid, στηριγμένο στο δικό του προσωπικό και όχι στη μεταφορά γιατρών από Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Αντίστοιχα, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια που θα επιταχθούν, να συνδράμουν με το σύνολο των δυνάμεων τους στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να σταματήσει τη λογική του «ακορντεόν» που εφαρμόζει εδώ και καιρό στο ΕΣΥ και την κοινωνία. Τώρα, αν δε θέλουμε να έχουμε άλλη μια υγειονομική τραγωδία, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο, με εκατοντάδες νεκρούς.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com