«Θάνατος κρατούμενου από απεργία πείνας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός»: Παρέμβαση Τζανακόπουλου για τον Κουφοντίνα

0

Παρέμβαση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τον κρατούμενο απεργό πείνας επί 47 ημέρες Δημήτρη Κουφοντίνα, που νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας, διατρέχοντας πλέον σοβαρό κίνδυνο να χάσει τη ζωή του διεκδικώντας την εφαρμογή του νόμου και τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού – Εισαγγελική διάταξη για αναγκαστική σίτιση εξέδωσε η Εισαγγελία Λαμίας

«Ο θάνατος κρατούμενου από απεργία πείνας, όσο αποκρουστικά και αν είναι τα εγκλήματα του, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Η δημοκρατία μας δεν αναγνωρίζει το θάνατο ως ποινή για οποιοδήποτε έγκλημα, για οποιαδήποτε παράβαση των κανόνων που συγκροτούν τον κοινό κώδικα της συμβίωσης μας», τονίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, και επισημαίνει:

«Μια τέτοια πιθανότητα θα αποτελούσε τομή ιστορικής σημασίας, θα σηματοδοτούσε μια ανεπίτρεπτη αλλαγή παραδείγματος από τον ευρωπαϊκό πολιτικό φιλελευθερισμό. Και δεν πρέπει να το επιτρέψει κανείς μας».

Σε κρίσιμο σημείο ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Εισαγγελική διάταξη για αναγκαστική σίτιση

Υπενθυμίζεται πως από προχθές, Δευτέρα, ο κρατούμενος απεργός πείνας αρνείται τη χορήγηση καθαρού ορού, με στόχο την αποφυγή της αφυδάτωσης, προχωρώντας δηλαδή σε απεργία δίψας.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας διέταξε τη χορήγηση όλων των αναγκαίων ιατρικών μέτρων ώστε να σωθεί η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος διανύει την 47η ημέρα απεργία πείνας,

Προηγήθηκε έγγραφο των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας αλλά και «το από 22-2-2021 έγγραφο του Χρήστου Γεωργιάδη, Επιμελητή Α’ Μ.Ε.Θ. Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, αναφορικά με τον άμεσο κίνδυνο ζωής, άλλως σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του κρατουμένου απεργού πείνας Δημητρίου Κουφοντίνα», όπως αναφέρει η εισαγγελική διάταξη».

ΠΗΓΗ: left.gr

Διαβάστε ακόμη: Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ για Δ. Κουφοντίνα: Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια ψήφισε

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com