ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Τα πανεπιστήμια επί ΝΔ θυμίζουν Τουρκία του Ερντογάν

0

«Οι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Κεραμέως μας έδειξαν με μια αστυνομική επιχείρηση ντροπής για ένα ευρωπαϊκό κράτος το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία της ελευθερίας της ακαδημαϊκής έκφρασης», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωσή του για τα γεγονότα καταστολής στο ΑΠΘ

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την ακραία αστυνομική καταστολή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ. Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει:

«Οι σημερινές εικόνες ξυλοδαρμών φοιτητών από τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης γυρίζουν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω.

Οι φοιτητές ζητούσαν να ανοίξουν οι σχολές τους, ενώ η αστυνομία τις κλείνει με άγρια καταστολή. Παράλληλα, εξέφραζαν την αντίθεσή τους στον νόμο της κυβέρνησης που διαλύει ακαδημαϊκά κεκτημένα δεκαετιών και γι αυτό το λόγο αντιμετωπίστηκαν με ακραία αστυνομική βία, και συλλήψεις.

Είχαμε από πολύ νωρίς επισημάνει πως ο νέος νόμος έχει ως στόχο τα ελληνικά πανεπιστήμια να θυμίζουν Τουρκία του Ερντογάν. Η κυβέρνηση βιάστηκε να μας επιβεβαιώσει.

Οι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Κεραμέως σήμερα μας έδειξαν με μια αστυνομική επιχείρηση ντροπής για ένα ευρωπαϊκό κράτος το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία της ελευθερίας της ακαδημαϊκής έκφρασης».

Διαβάστε ακόμη: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Οι εικόνες των ξυλοδαρμών είναι το όραμα της κυβέρνησης για τα ελληνικά πανεπιστήμια»

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com