Δημήτρης Κουφοντίνας: Από μια κλωστή η ζωή του, ξεκίνησε και απεργία δίψας

0

Το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Επιλογικό: Να με θυμάστε» δημοσίευσε ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση είναι η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος βρίσκεται στην 46η μέρα απεργία πείνας και πλέον και σε απεργία δίψας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και τους γιατρούς να αφαιρέσουν τον φλεβοκαθετήρα («πεταλούδα»), που είχε τοποθετηθεί στο χέρι του, προκειμένου να παίρνει ορό ενυδάτωσης (αυστηρά, χωρίς κανένα πρόσθετο), λόγω αδυναμίας πρόσληψης νερού από το στόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί επικοινωνώντας με τη συνήγορο και την οικογένειά του, ζήτησαν αναλάβουν την ευθύνη για τις εξελίξεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο νοσοκομείο επικρατεί μεγάλη ένταση.

Την ίδια στιγμή ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Επιλογικό: Να με θυμάστε».

Η τελευταία ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ της 15 Φεβρουαρίου ανέφερε ότι με αφορμή την επιδείνωση της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, η ΟΕΝΓΕ δηλώνει άλλη μια φορά πως πάγια και σταθερή θέση των νοσοκομειακών γιατρών σε όλες ανεξαίρετα τις περιπτώσεις απεργίας πείνας είναι:

  1. Σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιατρικής δεοντολογίας δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς την εκούσια συναίνεση του έχοντος ικανότητα καταλογισμού ασθενούς και παρά την θέλησή του.

  2. Ιδιαίτερα δε η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο σύμφωνα με αποφάσεις διεθνών ιατρικών συνεδρίων περί ιατρικής δεοντολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com