Κλοπές και φθορές σε σχολεία, παιδικό σταθμό και κοινόχρηστους χώρους

0

Σειρά κλοπών, φθορών και βανδαλισμών σε κτιριακές δομές του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, στη Φαλάνη κατεγράφησαν το τελευταίο διάστημα, συνεχείς απόπειρες διάρρηξης και βανδαλισμού, στο διδακτήριο που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα άγνωστος ή άγνωστοι πετώντας πέτρες έσπασαν 20 μεγάλα τζάμια χώρων του σχολείου, ενώ και στο πρόσφατο παρελθόν το διδακτήριο βρέθηκε στο στόχαστρο βανδάλων, οι οποίοι εισήλθαν στο σχολείο προκαλώντας φθορές, ενώ ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε πριν καιρό και στο Δημοτικό Σχολείο.

Ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και στην πόλη της Λάρισας και ειδικότερα στη συνοικία της Τούμπας, αφού στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε ο 4ος Παιδικός Σταθμός που λειτουργεί στην περιοχή.

Άγνωστος ή άγνωστοι, παραβίασαν, επανειλημμένως το κτίριο και αφαίρεσαν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τρόφιμα ενώ προκάλεσαν φθορές.

Επίσης, ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο19ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Χαραυγής.

Τέλος, φθορές και βανδαλισμοί συνεχίζουν να σημειώνονται κατά περιόδους σε κοινόχρηστους χώρους σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών στη Φαλάνη, ήδη η Σχολική Επιτροπή κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ και ο Δήμος Λαρισαίων θα συνδράμει όπου χρειαστεί, ενώ για τις φθορές στον Παιδικό Σταθμό έχει ήδη κινηθεί νομική διαδικασία από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο Δήμος Λαρισαίων καλεί τους συμπολίτες να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές, όταν διαπιστώνουν τέτοιου είδους αντικοινωνικές και παραβατικές συμπεριφορές.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com