Η Άννα Βαγενά ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ικανοποιήσει το αίτημα του Δημάρχου Τεμπών για άμεση στήριξη στους κτηνοτρόφους

0

Επιστολή απέστειλε σήμερα, 22/02/21, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, εκφράζοντας τη στήριξή της ως προς το αίτημα του Δημάρχου Τεμπών για άμεση οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων, που υπέστησαν σοβαρές απώλειες στη γαλακτοπαραγωγή και το ζωικό τους κεφάλαιο μετά και από το πέρασμα του καιρικού φαινομένου της «Μήδειας» με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αθήνα, 22/02/21

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Σπήλιο Λιβανό

Αξιότιμε κ. υπουργέ,

Σήμερα, 22/02/21, σας απηύθυνε επιστολή ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης με αρ. πρωτοκ. 985, η οποία κοινοποιήθηκε και σε εμένα, ως βουλευτή του νομού Λάρισας. Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Μανώλης, οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Τεμπών μετά και από το πέρασμα του καιρικού φαινομένου της «Μήδειας» με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες στη γαλακτοπαραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, παρόλο που επιβαρύνονται με ασφαλιστικές εισφορές. Ο κ. Μανώλης περιγράφει στην επιστολή του την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και ζητεί άμεση στήριξη από το υπουργείο σας, προκειμένου υπό τις έκτακτες αυτές συνθήκες οι κτηνοτρόφοι να αποζημιωθούν για τις απώλειές τους, καθώς και να απαλλαγούν από τις ασφαλιστικές εισφορές.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για όλη τη χώρα, που έχει αποδειχθεί πολλαπλά δύσκολη για τον εν λόγω κλάδο, σας ζητώ να δείξετε τη δέουσα ευαισθησία και να προβείτε στην τάχιστη δυνατή ικανοποίηση του εύλογου αιτήματος του Δημάρχου Τεμπών.

Με τιμή,

Άννα Βαγενά

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com