Άννα Βαγενά: «Ντρέπομαι για την υπουργό Πολιτισμού μας»

0

Για όλους τους λόγους που τεκμηριώνει με εξαιρετικό τρόπο η ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο 20/02/21 το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών σε απάντηση των όσων ειπώθηκαν στην τόσο τραγικά κατώτερη των περιστάσεων συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού την ακριβώς προηγούμενη ημέρα, ως Ελληνίδα ηθοποιός ντρέπομαι για την υπουργό Πολιτισμού της χώρας μας.

Η υπουργός Πολιτισμού της χώρας μας έχει ευτελίσει τον θεσμικό της ρόλο, καθώς μετά τη συστηματική απαξίωση στην πράξη και στα λόγια της τέχνης εν γένει, από τα κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς έως τους ίδιους τους καλλιτέχνες, τώρα με τις πλάτες της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποποιείται τις ευθύνες που αδιαμφησβήτητα τη βαραίνουν σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσει την καρέκλα της.

Όμως, όπως έχει επανειλημμένα επισημανθεί από όσους και προς όσους κατανοούν στοιχειωδώς την ελληνική γλώσσα, τα πράγματα είναι απλά: Αν γνώριζε τη σκοτεινή δράση του Δημήτρη Λιγνάδη και παρόλα αυτά τον διόρισε με απευθείας ανάθεση – άλλη μία απευθείας ανάθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ – στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, η ευθύνη της είναι ποινική. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι για αυτόν τον διορισμό κατάργησε τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε διαγωνισμό για την πλήρωση της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή. Αν δεν γνώριζε, η ευθύνη της είναι πολιτική. Τόσο απλά.

Όσο, όμως, ντρέπομαι για την υπουργό Πολιτισμού, τόσο περήφανη είμαι για το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, που με παραδειγματική συγκρότηση και σθένος, στέκεται δίπλα στον χιλιοταλαιπωρημένο κλάδο μας και με υπομονή χτίζει λιθαράκι-λιθαράκι τα θεμέλια για ένα νέο, πολύ καλύτερο μέλλον για τους καλλιτέχνες αυτής της χώρας.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com