Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης με ένταλμα για «βιασμό κατά συρροή»

0

Ενώ νωρίτερα είχε πάει στη ΓΑΔΑ και αποχώρησε, το απόγευμα του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι ο σκηνοθέτης συνελήφθη μετά την έκδοση, τελικά, εντάλματος σύλληψης εναντίον του με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή – «Ο πελάτης μου αρνείται όλα όσα ακούγονται», λέει ο συνήγορός του, Ν. Γεωργουλέας

Συνελήφθη, τελικά, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία η σύλληψη έγινε σε εκτέλεση του εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του από τις δικαστικές αρχές.

Ειδικότερα, μετά την γνωστοποίηση για την έκδοση του εντάλματος, ο Δημήτρης Λιγνάδης παρουσιάστηκε μαζί με τον συνήγορο του, λίγο πριν από τις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου στην Ασφάλεια Αττικής, όπου και πραγματοποιήθηκε η σύλληψη.

Υπενθυμίζεται πως μόλις λίγες ώρες νωρίτερα ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε επισκεφθεί «αυτοβούλως» τη ΓΑΔΑ μαζί με το δικηγόρο του, ωστόσο αφέθηκε να αποχωρήσει καθώς εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε ένταλμα εναντίον του. Δικηγορικοί κύκλοι σχολίαζαν πως η επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ έγινε με την ελπίδα της ευμενέστερης αντιμετώπισης προδικαστικά καθώς ήταν ορατό το ενδεχόμενο έκδοσης άμεσα εντάλματος για τη σύλληψή του.

Για δύο υποθέσεις βιασμού το ένταλμα

Η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του γνωστού ηθοποιού αφορά δύο περιπτώσεις βιασμού εκ των οποίων η μία είναι εκείνη που καταγγέλθηκε με την προχθεσινή μήνυση από 25χρονο αλλοδαπό. Από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε από τους Εισαγγελείς Κώστα Σπυρόπουλο και Νίκο Στεφανάτο εντοπίστηκε και η δεύτερη υπόθεση βιασμού η οποία προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη με την πράξη σε βάρος του μηνυτή να έχει παραγραφεί. Ενεργή ωστόσο είναι η πράξη που καταγγέλθηκε στην Εισαγγελία μετά από εκείνη την προσφυγή.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, ενώπιον της οποίας θα οδηγηθεί για την απολογία του.

Το ένταλμα εκδόθηκε για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή (άρθρο 336 του ποινικού κώδικα, άρθρα 1, 2 και 3) και του ασκήθηκε δίωξη.

Το άρθρο 336, άρθρα 1,2 και 3 προβλέπουν:

1. Όποιος με σωματική βία ή με απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας εξαναγκάζει άλλον σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.

2. Γενετήσια πράξη είναι η συνουσία και οι ίσης βαρύτητας με αυτήν πράξεις.

3. Αν η πράξη της παραγράφου 1 έγινε από δύο ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού ή είχε ως συνέπεια τον θάνατο του παθόντος, επιβάλλεται κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών.

Νίκος Γεωργουλέας, συνήγορος Λιγνάδη: Ο πελάτης μου αρνείται όλα όσα ακούγονται

«Ο πελάτης μου αρνείται όλα όσα ακούγονται», δήλωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, έξω από την ΓΑΔΑ. Μετά το ένταλμα, ανέφερε ο κ. Γεωργουλέας, «προσήλθε αυτοβούλως στις αρχές» κάτι που όπως ανέφερε το έκανε και το απόγευμα όταν «προσήλθε και πάλι αυτοβούλως και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρχών».

Τόνισε πως δεν έχουν λάβει ακόμη τη δικογραφία και το κατηγορητήριο ωστόσο ανέφερε πως ο πελάτης του αρνείται όλα όσα ακούγονται.

«Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω η κατηγορία είναι για βιασμό. Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες», ανέφερε ο κ. Γεωργουλέας και τόνισε πως όλα αυτό το διάστημα ο Δ. Λιγνάδης ήταν στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: left.gr

Διαβάστε ακόμη:

Διαψεύδει η Solidarity Now: Καμία εμπλοκή με δραστηριότητες του Δ. Λιγνάδη

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com