Γ. Δραγασάκης: «Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για να εφαρμόσει ριζοσπαστικές αριστερές πολιτικές»

0

Σε τρία ουσιαστικά ερωτήματα απάντησε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Γιάννης Δραγασάκης, στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης – συζήτησης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας με θέμα «Απολογισμός ΣΥΡΙΖΑ 2012 – 2019. Απολογισμός για την προετοιμασία και την κυβερνητική εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ»…

«Γιατί κερδίσαμε το 2015;», «Γιατί χάσαμε;», «Τί πρέπει να κάνουμε από εδώ και  πέρα;» ήταν οι θεματικοί άξονες της τοποθέτησης του κ. Δραγασάκη, ο οποίος τόνισε, απαντώντας στο πρώτο ερώτημα: «Κερδίσαμε για τρεις καθοριστικούς παράγοντες: Πρώτον, πέρα από την κοινωνική και οικονομική κρίση, υπήρχε κρίση πολιτικής εκπροσώπησης. Δεύτερον, υπήρξε άνοδος του κοινωνικών αντιστάσεων και η διαμόρφωση ισχυρού αντιμνημονιακού μετώπου. Τρίτον, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας πήραν την πρωτοβουλία και είπαν ότι μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη και να κερδίσουμε».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρώην υπουργός στη σημασία της εκλογικής νίκης του 2015: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Παράλληλα, είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που δεν άφησε άδεια ταμεία. Έβαλε τη χώρα σε οικονομική αναπτυξιακή τροχιά, ενώ μείωσε την ανεργία. Παρά τους περιορισμούς προχώρησε σε κοινωνικά μέτρα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι: «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν η δημοκρατική επιλογή του λαού για να καλύψει το πολιτικό κενό. Αλλιώς υπήρχε το ενδεχόμενο μιας ακροδεξιάς επιλογής. Συνάμα σπάσαμε το ταμπού ότι η Αριστερά δεν μπορεί να κυβερνήσει».

Ενδιαφέρον είχε η επισήμανση του κ. Δραγασάκη ότι «το 2015 η εκλογική νίκη δεν είχε τις προϋποθέσεις για εφαρμογή ριζοσπαστικής πολιτικής» και πρόσθεσε ότι «στόχος πρέπει να είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την εφαρμογή ριζοσπαστικής αριστερής πολιτικής».

Σε ότι αφορά το ερώτημα «Γιατί χάσαμε;» ο πρώην υπουργός ανέπτυξε τρεις παράγοντες: «Τους εξωτερικούς περιορισμούς με τους αρνητικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη. Τους εσωτερικούς περιορισμούς με τα άδεια ταμεία και την έλλειψη κρατικών θεσμών για τη διαχείριση της κρίσης, όπως επίσης και την ωριμότητα του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο τελευταίο μέρος της τοποθέτησής του ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε την ανάγκη «να δημιουργηθεί ένα κόμμα μαζικό, ανοιχτό, νεανικό, πράσινο». Ειδική αναφορά έκανε στη δημιουργία εσωκομματικών θεσμών όπως το μητρώο στελεχών, η επιμόρφωση στελεχών και η σκιώδης κυβέρνησης.

Σχετικά με το πρόγραμμα τόνισε ότι πρέπει να είναι συνολικό, όπως και εξειδικευμένο σε πολιτικές με συγκεκριμένες αναφορές ανά Περιφέρεια, Δήμο κλπ.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «κεντρικός στόχος είναι η ισχυροποίηση της εμπιστοσύνης του κόσμου προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

* Ρεπορτάζ του Γιάννη Ανδρεάκη στη larissanet.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com