Άννα Βαγενά: «Δώρο στους καναλάρχες από την κυβέρνηση 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στον καθένα»

0

Τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει και ο κόσμος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, που ψήφισε σήμερα στη Βουλή, χαρίζει στον κάθε ένα από τους ιδιοκτήτες καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας 3,45 εκατ. ευρώ. Πώς γίνεται αυτό; Δίνοντας έκπτωση 96% στη δόση του τιμήματος για τις άδειες, που επρόκειτο να πληρώσουν για το 2020.

Ενώ, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ με τον «Νόμο Παππά» υποχρέωσε για πρώτη φορά τους ιδιοκτήτες καναλιών να πληρώνουν για τις τηλεοπτικές άδειες, η ΝΔ έρχεται στην πράξη να καταργήσει αυτή την υποχρέωση, ζημιώνοντας απροκάλυπτα το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή τον φορολογούμενο πολίτη. Απορείτε ακόμα γιατί όλη την ημέρα τα κανάλια «γλείφουν» την κυβέρνηση της ΝΔ; Δεν είμαστε αντίθετοι στο να ενισχύονται τα ΜΜΕ, όπως και όσες επιχειρήσεις δοκιμάζονται από την πανδημία. Όμως, τα κανάλια εμφάνισαν το 2020 κέρδη, χάρη στις γενναιόδωρες επιδοτήσεις της κυβέρνησης. Αυτά για τα ιδιωτικά κανάλια.

Για την ΕΡΤ η κυβέρνηση φροντίζει στο ίδιο νομοσχέδιο να δώσει αύξηση των αποδοχών του ΔΣ και συγκεκριμένα του προέδρου κ. Ζούλα, αύξηση που μπορεί να φτάσει έως και τον μισθό του προέδρου του Αρείου Πάγου. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Ζούλας ήταν μέχρι τις εκλογές διευθυντής του γραφείου Τύπου του κ. Μητσοτάκη και αμέσως μετά τον διόρισε πρόεδρο του ΔΣ της ΕΡΤ, όπως επίσης αμέσως μετά τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης πήρε υπό την εποπτεία του τη δημόσια τηλεόραση. Τη δημόσια τηλεόραση, που χρηματοδοτούμε με το ειδικό τέλος όλοι εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες, δηλαδή με τα δικά μας χρήματα δίνει αυτούς τους παχυλούς μισθούς στους «κολλητούς» του ο κ. Μητσοτάκης. Και όλα αυτά τη στιγμή που πολλοί συμπολίτες μας κυριολεκτικά πεινάνε.

Και η πρόκληση δεν έχει τελειωμό. Χρυσώνουν τα «golden boys» που διορίζουν ασύστολα σε κάθε οργανισμό, όπως για παράδειγμα στη ΔΕΔΔΗΕ, που δίνουν κάτι μισθούς εξωφρενικούς. Γιατί; Επειδή κάνουν πολύ καλή διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος; Που με την πρώτη κακοκαιρία διακόπτεται το ρεύμα και αφήνουν τη μισή Ελλάδα χωρίς ηλεκτροδότηση; Αλλά ίσως γι’ αυτό η ΔΕΗ στέλνει τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς «έναντι», γιατί πώς αλλιώς θα πληρώσει τους διευθυντικούς μισθούς των 7 και 10 χιλιάδων ευρώ τον μήνα;

Φτάνει, ως εδώ, κύριοι της κυβέρνησης. Νομίζετε, επειδή όλα αυτά τα αποκρύπτετε από τον ελληνικό λαό και τα ψηφίζετε «στη ζούλα» σε διάφορα νομοσχέδια, ότι δεν θα τα μάθει κάποτε ο ελληνικός λαός; Θα ‘ρθει η ώρα που όλα αυτά θα βγούνε στο φως και δεν θα έχετε πού να κρυφτείτε.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com