Σταθερά ανέμελοι

0

Μητσοτάκης και Πατούλης επέδειξαν και πάλι παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης. Χιόνισε μια μέρα και η μισή Αττική έμεινε χωρίς ηλεκτρικό και χωρίς νερό.

Την έλευση της κακοκαιρίας Μήδεια την γνωρίζαμε από μέρες. Είχαμε παρακολουθήσει άλλωστε και τα σχετικά ρεπορτάζ για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, τις συσκέψεις των αρμοδίων, τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και ευλόγως θεωρούσαμε ότι η Ελλάδα ήταν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία.

Απ’ ό,τι φάνηκε, όταν το χιόνι έφτασε στην περιφέρεια της πρωτεύουσας, ο μηχανισμός ήταν ανέτοιμος.

Αυτήν την αποτυχία επιχειρεί να καλύψει προσδίδοντας διαστάσεις Αποκάλυψης στην – έντονη ομολογουμένως – χιονόπτωση. Και από αυτή την άποψη ήταν εξοργιστική η φωτογραφία του πρωθυπουργού να πίνει καφεδάκι στο Κολωνάκι.

Είναι ωραία εικόνα η χιονισμένη Αθήνα, όλοι τη χαρήκαμε. Αλλά όταν είσαι κυβέρνηση, ιδίως όταν είσαι ο πρωθυπουργός, και ακόμη περισσότερο όταν είσαι υπότροπος στην «ανεμελιά», η προσοχή σου δεν μπορεί να είναι στο λευκό τοπίο και στις σέλφι. Οφείλεις να δουλεύεις ακόμη περισσότερο.

Όταν είσαι ο περιφερειάρχης Αττικής, δεν μπορείς να βγάζεις σέλφι στο χιονισμένο Σύνταγμα, πώς να το κάνουμε.

Μητσοτάκης και Πατούλης επέδειξαν και πάλι παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης. Χιόνισε μια μέρα και η μισή Αττική έμεινε χωρίς ηλεκτρικό και χωρίς νερό.

Και αν ακόμα δεχθεί κανείς ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στις κακοκαιρίες, και πάλι δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές τέτοιας έκτασης και διάρκειας διακοπές.

Πάντως, άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που αδυνατεί να διατηρήσει σε λειτουργία έστω τα μέσα σταθερής τροχιάς δύσκολα θα βρει κανείς.

Όπως έχει φανεί και από την πλημμελή αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να αξιοποιήσει επαρκώς το κράτος και αυτό είναι συνδυασμός ανικανότητας, αλλά και μιας αντίληψης που θέλει το κράτος ή λάφυρο ή προς πώληση, που θεωρεί τη συντήρηση του κρατικού μηχανισμού – πλην αστυνομίας, φυσικά – πεταμένα λεφτά.

* Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com