Η «Μήδεια» και το επιτελικό κράτος

0

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δουλειά του επιτελικού κράτους δεν είναι η αποτελεσματικότητα. Είναι να σε παίζουν φιλικά τα κανάλια

Όσο κι αν το λες «η επέλαση της ‘Μήδειας’», το να κάνει ένα χιόνι Φλεβάρη μήνα δεν είναι κάτι πρωτοφανές ούτε κάτι απρόβλεπτο.

Αλλά το επιτελικό κράτος έκλεισε προληπτικά την Εθνική Οδό λες και δεν υπάρχουν εκχιονιστικά και αλατιέρες για να την κρατήσουν ανοιχτή. Όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Το 112 δεν ενημέρωσε τους πολίτες. Δεν κινδύνευαν ζωές, άρα δεν υπήρχε λόγος, εξήγησε ο Χαρδαλιάς.

Με τις πλημμύρες στην Εύβοια, που κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές, το 112 δεν είχε λειτουργήσει για να μην προκληθεί πανικός. Ας μην θυμηθούμε τη σπέκουλα που είχε πέσει παλιότερα για το 112 και το Μάτι.

Αυτό ήταν τότε. Τώρα ο Χαρδαλιάς είπε ότι ενημέρωσε δέκα σάιτ και θεωρεί πως έκανε τη δουλειά του όπως έπρεπε.

Αλλά τότε είχαμε άλλη κυβέρνηση.

Τώρα είναι όλα κανονικότητα – ακόμα και το να κλείνει για 24 ώρες η Εθνική Οδός με πέντε πόντους χιόνι.

Μια ματιά στα κανάλια αρκεί για να πείσει και τον κάθε κακοπροαίρετο. Τώρα ο ΣΚΑΪ βρίσκει τους χειρισμούς εύλογους και επιβεβλημένους. Ο ρεπόρτερ του καναλιού βγήκε από ένα σημείο που δεν είχε καν χιόνι για να μας δείξει πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα.

Πριν από δύο χρόνια οι δημοσιογράφοι του καναλιού ούρλιαζαν για το μπάχαλο που επικρατεί στο κράτος και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες.

Αυτή είναι η εικόνα του επιτελικού κράτους.

Κι αν είναι αυτή η εικόνα σε μια χειμωνιάτικη κακοκαιρία, εξηγούνται πολλά για όσα έχουν γίνει στην πανδημία, τη λήψη και εφαρμογή των μέτρων, τη διαχείριση των αυξημένων κρουσμάτων.

Γιατί για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δουλειά του επιτελικού κράτους δεν είναι η αποτελεσματικότητα. Είναι να σε παίζουν φιλικά τα κανάλια.

* To editorial της ΑΥΓΗΣ την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com