Ασταμάτητη φθορά

0

Τα ψέματα τελειώνουν. Η φθορά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη αρχίσει και η εξέλιξή της θα είναι ραγδαία.

Μόλις 48 ήταν οι κενές ΜΕΘ στην Αττική στις 12 Φεβρουαρίου σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύδονται και ενώ το τρίτο κύμα της πανδημίας δεν έχει καν αρχίσει.

Ας κρατήσουμε αυτό το νούμερο για να το ξαναθυμηθούμε όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα βγει να ξαναπεί ότι οι ΜΕΘ φτάνουν και περισσεύουν και ότι οι θάνατοι σε ποσοστό 80% εκτός ΜΕΘ είναι απλώς επιλογή των γιατρών. Ο κόσμος ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Και ας θυμηθούμε, ενώ αρχίζουν ξανά να ακούγονται δυνατά οι φωνές των νοσοκομείων για ελλείψεις προσωπικού, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί για προσλήψεις στα νοσοκομεία, προσλαμβάνει χιλιάδες ειδικούς φρουρούς για να φέρει τη Δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Η κατάσταση του τρίτου λοκντάουν δεν μοιάζει καθόλου με αυτήν του πρώτου.

Οι ειδικοί που πριν από έναν χρόνο ήταν πυλώνας εμπιστοσύνης για τον κόσμο τώρα εμφανίζονται διχασμένοι και ολοένα και περισσότερο διαχωρίζουν τη στάση τους από την κυβερνητική διαχείριση. Ο κόσμος δεν διασκεδάζει πλέον με ανέκδοτα για τον Χαρδαλιά και τον Μωυσή.

Οι κυβερνητικές παλινωδίες, οι τραγελαφικές επιλογές με τα σχολεία και το λιανεμπόριο, οι προσβλητικές ειρωνείες προς τον κόσμο της εστίασης, η απανωτή αναθεώρηση των μέτρων, η οικονομική απελπισία των επαγγελματιών και των εργαζομένων επιταχύνουν γεωμετρικά τη φθορά της κυβέρνησης. Τα μασκαραλίκια του Μητσοτάκη στην Ικαρία αποτελείωσαν την κατάσταση.

Και δεν είναι μόνον αυτά. Με την επίθεση στα πανεπιστήμια η κυβέρνηση κατάφερε να συσπειρώσει εναντίον της όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που βλέπουν κόφτες να αποκλείουν τα παιδιά τους από την εισαγωγή στα δημόσια ιδρύματα και να υποδεικνύουν ως μόνη διέξοδο σπουδών τα ιδιωτικά κολέγια.

Τα ψέματα τελειώνουν. Η φθορά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη αρχίσει και η εξέλιξή της θα είναι ραγδαία.

Ο κόσμος έχει την ανάγκη να πιστέψει σε μια ώριμη, αξιόπιστη και δυναμική εναλλακτική λύση.

*Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com