Ερωτικά γράμματα: Του Άγγελου Σικελιανού στην Άννα – Του Γιώργου Σεφέρη στη Μαρώ – Και μία «Ανεπίδοτη Αφιέρωση» της Μάτσης Χατζηλαζάρου στον ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκο

0

Στο κλίμα των ημερών το Θεσσαλικό Radio Plays

Την ανάγνωση των ερωτικών επιστολών του Άγγελου Σικελιανού στην Άννα, του Γιώργου Σεφέρη στη Μαρώ και το ποίημα «Ανεπίδοτη Αφιέρωση» της Μάτσης Χατζηλαζάρου στον ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκο, παρουσιάζει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, στις 9 μ.μ. το «Θεσσαλικό Radio plays», στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας.

Η επιστολογραφία είναι ένα αυτόνομο πεζογραφικό είδος. Η ερωτική αλληλογραφία των δύο ποιητών συμπίπτει χρονικά. Είναι γραμμένη την περίοδο 1938-1940 και φανερώνει τη διαφορετική ποιητική τους ιδιοσυγκρασία. Ο Άγγελος Σικελιανός γράφει στην Άννα, μετέπειτα γυναίκα του, που ήταν στο Πήλιο. Ο Γιώργος Σεφέρης γράφει από τα Τίρανα, όπου εργαζόταν ως διπλωματικός υπάλληλος, στη Μαρώ και η Μάτση Χατζηλαζάρου, η πρώτη υπερρεαλίστρια ποιήτρια αφιερώνει στον πρώτο της άντρα, Αντρέα Εμπειρίκο, ποίημα Αντίστροφη Αφιέρωση όταν αυτός έχει ήδη πεθάνει.

Η ερωτική Αλληλογραφία είναι μια κραυγή του ερωτευμένου που υφαίνεται στο χρόνο της απουσίας.

Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Αθηνά Σακαλή, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας

Ηχογράφηση και μίξη ήχου για το Θεσσαλικό Θέατρο, Νίκος Γεωργάκης

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 9μ.μ., θα μεταδοθούν σε επανάληψη τα μονόπρακτα Το Δίκαννο και Η Μπουχάρα του Κώστα Μουρσελά. Παίζουν οι ηθοποιοί Χρήστος Κορδελάς και Μαρσέλα Λένα σε σκηνοθετική επιμέλεια Κυριακής Σπανού.

Ηχογράφηση και μίξη ήχου για το Θεσσαλικό Θέατρο, Νίκος Γεωργάκης

Συντονιστείτε!

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com