Στήριξη Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας

0

Κατόπιν αιτήματος της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης του έργου «Στήριξη Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας».

Στη δεύτερη αυτή συνεδρίαση που έγινε διαδικτυακά την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των μερών που υπογράφουν την Προγραμματική. Πιο συγκεκριμένα, η Διευθύντρια της Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ κα Σταυρούλα Φωτοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κος Νίκος Λιούπας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κος Πάνος Σάπκας, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Λαογραφικο Ιστορικό Μουσείο Λάρισας» κα Εύη Παπαχατζοπούλου και η Διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας κα Φανή Καλοκαιρινού.

Καθώς τόσο η συγκυρία της πανδημίας, όσο και η επικαιρότητα θέτουν ζητήματα τα οποία το Μουσείο καλείται να αντιμετωπίσει, το ΥΠΠΟΑ κρίνει αναγκαία τη στήριξη του ΛΙΜΛ από τα μέρη που υπογράφουν την Προγραμματική.

Η κα Φωτοπούλου τονίζοντας πως το ΛΙΜΛ λειτουργεί υποδειγματικά ως ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία νεότερου ελληνικού πολιτισμού της χώρας, έθεσε τα θέματα και έδωσε κάποιες κατευθύνσεις επ’ αυτών.

Αναλυτικά, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η μέχρι τώρα πορεία του ΛΙΜΛ σε επίπεδο δράσεων, η συμμετοχή του στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο προγραμματισμός του για τη διετία 2021-2022, η ολοκλήρωση της μουσειολογικής μελέτης ενώ αναλύθηκαν και θέματα λειτουργίας του και διαχείρισης.

Οι εκπρόσωποι αναγνωρίζοντας το έργο του ΛΙΜΛ, δήλωσαν πως θα συνεχίσουν να το στηρίζουν ενεργά και να συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία και τη δραστηριότητά του.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com