Προσπάθεια συκοφάντησης που πέφτει στο κενό

0

Ούτε «γκρίζες» αναθέσεις, ούτε περίεργες διαδικασίες

Έχουμε πλέον συνηθίσει στις προσπάθειες μικρής μερίδας της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου να επιχειρεί να δημιουργήσει «σκιές» σε ζητήματα ηθικής τάξεως. Το είδαμε την περασμένη θητεία, το βλέπουμε και τώρα. Σε μια περίοδο μάλιστα που με πολιτική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής έχει θεσπιστεί στην Λάρισα, η πρωτόγνωρη για την Τ.Α στην χώρα μας, διαδικασία ελέγχου της Δημοτικής Αρχής, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η καταγγελία του δημοτικού συμβούλου κ. Κ. Αργυρόπουλου, επιχειρεί να δημιουργήσει θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θ. Αδαμόπουλος που αυτή τη φορά στοχοποιείται έδωσε τις σχετικές απαντήσεις, τις οποίες μάλιστα γνώριζαν όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, άρα και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Είναι γνωστό εξάλλου, σε προμηθευτές και επαγγελματίες της Λάρισας, η καθ΄ όλα νόμιμη διαδικασία που ακολουθεί ο Δήμος για έργα και προμήθειες.

Σε ό,τι αφορά στην περίφημη επιστολή του συνταξιούχου καθηγητή γεωργικών εφαρμογών ΤΕΙ και τεχνικού υπεύθυνου εταιρείας εισαγωγής και εμπορίας μηχανημάτων πρασίνου κ. Κρουστάλη που επικαλείται ο κ. Αργυρόπουλος, μας προκαλεί απορία πως ο κ. Κρουστάλης ως τεχνικός σύμβουλος επιχείρησης που ήταν νόμιμη ανάδοχος διάφορων διαγωνιστικών διαδικασιών του Δήμου για προμήθεια μηχανημάτων για την υπηρεσία Πρασίνου, καταγράφοντας την τελευταία μόνο πενταετία τιμολόγια ύψους 150.000 ευρώ περίπου, αγνοεί προβλέψεις του νόμου. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για μια συζήτηση με αρκετές τεχνικές και οικονομικές λεπτομέρειες, οι ανακρίβειες που αναπαράγονται θα απαντηθούν αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν οι Λαρισαίοι είναι ότι η ερώτηση καταγγελία του κ. Αργυρόπουλου και η επιστολή του κ. Κρουστάλη, εμπεριέχουν προφανείς ανακρίβειες και αυθαίρετες διαπιστώσεις.

Eν κατακλείδι: Ούτε «γκρίζες» αναθέσεις, ούτε περίεργες διαδικασίες.

Και αυτή η προσπάθεια συκοφάντησης πέφτει στο κενό.

Ας αφήσουν τις συκοφαντίες – Επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματός μου

Σε ζητήματα ηθικής δεν κάνω πίσω. Το γεγονός ότι εργάζομαι και δεν ζω την οικογένεια μου από την αντιμισθία του αντιδημάρχου φαίνεται ότι αποτελεί “ντοκουμέντο” για κάποιους.

Ημουν, είμαι και θα είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και θα συνεχίσω να προσφέρω τις γνώσεις μου σε όποιον και όποτε μου τις ζητήσει. Ποτέ όμως δεν έκανα και δεν πρόκειται να κάνω “δουλειές” εκμεταλλευόμενος τη θέση του αντιδημάρχου.

Δυστυχώς για κάποιους θα πρέπει να διευκρινιστούν τα αυτονόητα. Αν και δεν θα έπρεπε μιας και η τακτική που ακολουθούν είναι ανήθικη, μιας και αρέσκονται να στιγματίζουν ανθρώπους.

Ο Δήμος Λαρισαίων μέσα σε έναν χρόνο συνάπτει περί τις 1000 συμβάσεις με προμηθευτές που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Όσοι είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες είναι λογικό κάποιους από αυτούς να τους γνωρίζουμε.

Σε ότι αφορά, λοιπόν, τα χαρακτηριστικά μηχανήματος που προμηθεύτηκε ο Δήμος να γίνει ξεκάθαρο ότι οι όροι και οι προδιαγραφές προέρχονται από την υπηρεσία Καθαριότητας που είναι γνώστες του αντικειμένου.

Σχετικά με την επαγγελματική μου συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρία να κάνω για ακόμα μια φορά γνωστό ότι η συνεργασία μου σταμάτησε στο τέλος του 2019, πριν συνάψει οποιαδήποτε σύμβαση αυτή με τον Δήμο.

Οι όποιες αποφάσεις αφορούν τη συγκεκριμένη εταιρία πάρθηκαν ομόφωνα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ομόφωνα για όποιον δεν γνωρίζει σημαίνει πως όλα τα μέλη όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν ψήφισαν υπέρ της ανάθεσης.

Οι αναθέσεις πραγματοποιούνται, με διαφάνεια, μετά από πρόσκληση στο διαδίκτυο, ενώ σε πρόσφατη σχετική διαδικασία, η συγκεκριμένη εταιρεία προσέφερε έκπτωση 30%. Αλλά και πάλι για να μη δημιουργηθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση ενημέρωσα τα μέλη της επιτροπής πως επειδή στο παρελθόν ήμουν ο λογιστής της συγκεκριμένης εταιρίας θα απέχω από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Για ακόμα μια φορά κάνω ξεκάθαρο ότι ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ελεύθερος επαγγελματίας.

Και δεν θα ανεχτώ από κανέναν που λέει ότι κάνει “φύλλο και φτερό” τις αναθέσεις να κάνει “ανακαλύψεις” και να “λύνει μυστήρια” σπιλώνοντας το όνομά μου. Ας σοβαρευτεί και ας αφήσει τις “έρευνες” που καταλήγουν σε συκοφαντίες. Εννοείται ό,τι επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματός μου.

Θάνος Αδαμόπουλος

Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Λαρισαίων

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com