Την πλειοψηφία της ΕΛΜΕ καταγγέλλουν οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας

0

Την κρίσιμη περίοδο που η Εκπαίδευση και η κοινωνία υφίστανται τις συνέπειες του αντιδημοκρατικού παραληρήματος της κυβέρνησης της ΝΔ με πρόσχημα την πανδημία η ΕΛΜΕ Λάρισας – πρωτοφανές για σωματείο- σύρθηκε από την πλειοψηφία ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στην κατηφόρα της παραβίασης βασικών δημοκρατικών αρχών και δικαιωμάτων.

Ηχογράφησαν και κοινοποίησαν, και εν αγνοία των υπολοίπων παρατάξεων, την τηλεεκδήλωση της ΕΛΜΕ για την Τεχνική Εκπαίδευση, χωρίς απόφαση ΔΣ για καμία από τις δύο ενέργειές τους, δηλαδή την ηχογράφηση και τη χρήση του ηχογραφημένου υλικού. Δεν έχει συμβεί στα χρονικά του συνδικαλισμού συλλογική διεργασία να ηχογραφείται χωρίς την εκπεφρασμένη συγκατάθεση και χωρίς μάλιστα την προηγούμενη ενημέρωση των παρισταμένων.

Ο προεδρεύων της ΔΑΚΕ δεν ενημέρωσε καν, ως υποχρεούταν από τη νομοθεσία και τις αρχές προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τους συνδεδεμένους παρισταμένους ότι προβαίνει σε αυτή την ηχογράφηση, και το υλικό χρησιμοποιήθηκε από τις Παρεμβάσεις Λάρισας που προέβησαν σε μονταζιέρα, προκειμένου να στοχοποιήσουν μέλος της ΟΛΜΕ, από συνδικαλιστική εμπάθεια και εμμονή.

Καταγγέλλουμε τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ για παράνομη ηχογράφηση και τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Λάρισας για την διακίνηση αποσπάσματος του παράνομου υλικού. Καταγγέλλουμε τις δύο παρατάξεις για την ανακοίνωση που στη συνέχεια ψήφισαν και της έδωσαν την πλειοψηφία, ώστε να δημοσιευτεί ως ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, γιατί βρίθει ψευδών.

Η πραγματικότητα δεν είναι ζήτημα συσχετισμών. Δεν νομιμοποιούνται οι δύο παρατάξεις να χρησιμοποιούν την πλειοψηφική τους συμμαχία, για να παραλλάσσουν και να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Είναι η δεύτερη φορά που εκ των υστέρων προσπαθούν να νομιμοποιήσουν διαδικασίες μη ψηφισμένες από την ΕΛΜΕ. Όπως, όταν ο προεδρεύων κατέθεσε στη Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ κείμενο εν αγνοία της ΕΛΜΕ Λάρισας.

Είναι ψέμα ότι η ΕΛΜΕ αποφάσισε πριν την εκδήλωση την ηχογράφηση και διακίνηση του ηχογραφημένου υλικού της εκδήλωσης.

Είναι δική τους εκτίμηση, των πέντε μελών στα εννέα του ΔΣ, ότι οι αντεγκλήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν οι συνήθεις μεταξύ των παρατάξεων.

Οι λέξεις, που εκστομίζονταν ταυτόχρονα από δύο και τρεις παρισταμένους των Παρεμβάσεων, η ένταση των φωνών, η υποτίμηση της ομιλήτριας της ΟΛΜΕ για το μικρό της ηλικίας της παρέπεμπε σε λόγο μίσους και σεξιστική υποτίμηση προς μία συνάδελφο που εκπροσωπούσε την ΟΛΜΕ και όχι την παράταξή της.

Όσο για τη δημοκρατική και επαναστατική ευαισθησία των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων της Λάρισας για τα ζητήματα των κινητοποιήσεων κατά των αντιδημοκρατικών μέτρων της κυβέρνησης της ΝΔ, εν καιρώ επιβεβλημένης από αυτή καραντίνας, να θυμίσουμε για την ιστορία ότι τη σχετική ανακοίνωση – διαστρέβλωση την ψήφισαν μαζί με τη ΔΑΚΕ Λάρισας, που ψήφισε λευκό στις κινητοποιήσεις για το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο αστυνόμευσης των πανεπιστημίων με αιτιολογία τις απαγορεύσεις των 100 ατόμων και δεν ψήφισε την κινητοποίηση στην ΠΔΕ Θεσσαλίας για τα ζητήματα που εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της ΝΔ ταλανίζουν τον εκπαιδευτικό κόσμο, με το σκεπτικό ότι θα ήμαστε περισσότεροι από εννιά, σε μία Λάρισα με ανοιχτά τα μαγαζιά και αγοραστικό κοινό στους δρόμους.

Αφήνουμε τους εκπροσώπους των Παρεμβάσεων στη Λάρισα να ψηφίζουν ανακοινώσεις που βρίθουν ψεμάτων μαζί με αυτούς που με περισσή παρρησία ανέπτυξαν την πιο αντιδραστική υπεράσπιση της αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια, με επιχειρήματα ίδια με αυτά της κυβέρνησης, που στοχοποιούν τον φοιτητόκοσμο και τους συνδέουν με το έγκλημα και την παρανομία, αφήνοντας άναυδο κάθε δημοκράτη μέλος της ΕΛΜΕ που παρακολουθούσε το ΔΣ.

Θα πρέπει να είναι μεγάλο χρωστούμενο της ΔΑΚΕ Λάρισας στις Παρεμβάσεις Λάρισας ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης.

Η κατασκευή μίας ανηθικότητας ενάντια σε συνάδελφο, στο πρόσωπο της οποίας ΔΑΚΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Λάρισας βλέπουν τον κοινό εχθρό τους, τις ΣΥΝΕΡΓΑΖΌΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, είναι η αχρείαστη φασαρία που ωφελεί ως αντιπερισπασμός από την επίθεση που δέχεται ο λαός και η εκπαίδευση από τη σημερινή κυβέρνηση.

Το ξαναείπαμε: η ΕΛΜΕ και το συνδικάτο δεν είναι άθυρμα στα χέρια μίας παρέας με αλληλοεξυπηρετήσεις.

Δεν το επιτρέπουμε, ούτε το νομιμοποιούμε!

Οι αγώνες είναι μπροστά μας και συμβαδίζουν μαζί με τον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων, της προστασίας της προσωπικότητας και κατά της υποκρισίας του αχρείαστου, εμμονικού και συμπλεγματικού παλαιοσυνδικαλισμού.

ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com