Πίσω από την υποχρεωτική συνεπιμέλεια κρύβεται η πατριαρχία

0
 • Πίσω από την υποχρεωτική συνεπιμέλεια,

 • Πίσω από την εξαφάνιση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων,

 • Πίσω από την δημογραφική και οικογενειακή πολιτική,

 • Πίσω από την αγνόηση, περιφρόνηση και απουσία των γυναικείων οργανώ-

σεων από τις διεργασίες για τις αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο

κρύβεται η πατριαρχία

Για αρκετό καιρό τώρα «ομάδες των πλουσίων πατεράδων» βομβαρδίζουν την κοινωνία με όποιο μέσον διαθέτουν, (και διαθέτουν πολλά, το χρήμα ρέει άφθονο),με το αίτημα της συνεπιμέλειας, αποκρύπτοντας εσκεμμένα την λέξη «υποχρεωτική».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αξιοποιώντας ως πολιορκητικό κριό αυτές τις ομάδες, εμφανίζεται σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και διατείνεται ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο οικογενειακό δίκαιο, (σημειωτέον το προοδευτικότερο της Ευρώπης και προάγγελος της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού) και ότι η υποχρεωτική συνεπιμέλεια θα είναι σε όφελος της ισότητας των φύλων. Θαυμάσαμε πράγματι την οργανωτική του δυνατότητα στην πρόσβαση στα ΜΜΕ, σε όλα μαζί και συγχρονισμένα, σε τέλεια δομημένες εκπομπές, που χρησιμοποιούν ως μαϊντανό τις θέσεις του γυναικείου κινήματος και καλλιεργούν την ψευδαίσθηση και την απάτη.

Δεν μας έπεισε λοιπόν. Γιατί αγνοεί επιδεικτικά την αντίθετη άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, που ο ίδιος συγκρότησε, καθώς και την αντίθετη άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του γυναικείου κινήματος, το οποίο αρνείται να ακούσει, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για συνάντηση μαζί του.

Τελικά η θέση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη. ΄Έρχεται να υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο την γνώμη του Πρωθυπουργού για την ισότητα των φύλων. Έρχεται σε πλήρη αρμονία με την εξαφάνιση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και την μετεξέλιξή της σε υφυπουργείο Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής, (οι γυναίκες στοιχείο αναπαραγωγής του ανθρώπινου είδους).

Τέτοια επίθεση το γυναικείο κίνημα δεν έχει δεχτεί ποτέ από καμία κυβέρνηση, ούτε της Νέας Δημοκρατίας. Οι γενικές γραμματείς προερχόμενες και οριζόμενες από το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας λειτουργούσαν, παρά τις επιμέρους διαφωνίες μας, με μέγιστο κριτήριο το ευρύτερο συμφέρον των γυναικών που απέβαινε πάντα προς όφελος της κοινωνίας συλλογικά.

Σήμερα για πρώτη φορά έχουμε μία παρέμβαση που προέρχεται απευθείας από του Μαξίμου.

Αυτή η τακτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής επίθεσης εφ’ όλης της ύλης στα δικαιώματα που κατέκτησαν τα κινήματα στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση.

Δεν είναι πρόβλημα μόνο του φεμινιστικού κινήματος αλλά του κοινωνικού συνόλου για την υπεράσπιση των όσων κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες μετά την μεταπολίτευση.

Για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την Δημοκρατία.

Το φεμινιστικό κίνημα είναι αδήριτη ανάγκη να βρεθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας και να πρωτοστατήσει στους αγώνες που θα έρθουν.

Γιατί και ο αγώνας ενάντια στην πατριαρχία είναι ζήτημα δημοκρατίας, όταν η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ζητήματα ισότητας των φύλων.

Ο αναχρονισμός είναι ο στόχος της κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα.

Ζητούμε από τα πολιτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Κ.Κ.Ε.

ΜέΡΑ25 να πάρουν δημόσια θέση ΤΩΡΑ

 • ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ν.1329/1983 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΔΙΑ ΤΟΥ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ» ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

 • Να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία της Γ.Γ.Ι.Φ.

 • Να εφαρμοστεί στην πράξη ο ν.2447/1996 περί οικογενειακών δικαστηρίων και δομών υποστήριξης των δικαστηρίων με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, έρευνα

 • Να έχει την δυνατότητα ο/η δικαστής να εξετάζει την κάθε περίπτωση εξατομικευμένα σύμφωνα με το συμφέρον του κάθε παιδιού, όπως άλλωστε συμβαίνει και στον ισχύοντα νόμο, και όχι στο πλαίσιο ενός νόμου που τον ακυρώνει στην πράξη

 • Να προχωρήσει η κυβέρνηση στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των δικαστηρίων για να μην αναμένουμε 5 χρόνια μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και στις περιπτώσεις της ενδοοικογενειακής βίας.

 • Να εργαστούμε για την δημιουργία προϋποθέσεων ώστε οι γονείς να μάθουν να είναι υπεύθυνοι απέναντι στα παιδιά τους όταν είναι εντός του γάμου και όταν χωρίζουν, γιατί γονείς είναι για πάντα.

 • Να αναδείξουμε, με τρόπους που έχουν προταθεί, την αξία της πατρότητας, τον ρόλο του πατέρα εντός και εκτός του γάμου.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com