Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης μετά το υπουργικό: «Ποια η στάση σας πέρα από τις θλιβερές διαπιστώσεις του αρχηγού σας;»

0

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο, που ούτε λίγο ούτε πολύ επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση πορεύεται με το «βλέποντας και κάνοντας». «Ποια στάση θα κρατήσετε στο θέμα των εμβολίων πέρα από τις θλιβερές διαπιστώσεις του αρχηγού σας;», ρωτάει κατά την αντίδρασή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νέο σίριαλ ανακοινώσεων θέλει να ανοίξει η ΝΔ αντιδρώντας στο σχόλιο που έκανε νωρίτερα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με την παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο. Εκεί, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ιδεοληψίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες πλέον «χρεοκοπούν σε όλη την ΕΕ» και που οδηγούν την ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες στο να κυνηγάει μονίμως τις εξελίξεις. Η ΝΔ σε απάντησή της υποστήριξε πως η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ψέματα και αθλιότητες και πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο αθλιότητας. Για να λάβει την απάντηση λίγο αργότερα από την Κουμουνδούρου πως «η ΝΔ να προσπαθεί με χυδαίο τρόπο να αποφύγει τις απαντήσεις».

Δείτε τη σειρά των δηλώσεων:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν είναι πολιτική «βλέποντας και κάνοντας» απλώς… «βλέπουμε, ώστε να ξέρουμε τι θα κάνουμε»

«Δεν είναι, δηλαδή, η πολιτική βλέποντας και κάνοντας, είναι ακριβώς το αντίθετο. Βλέπουμε, ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας επίσης την ευχαρίστησή του για την δυναμική στάση που τηρεί η Κομισιόν στην διαπραγμάτευση για τις παραδόσεις των εμβολίων.

Μιλώντας για τις εταιρείες των εμβολίων, είπε πως αυτές θα πρέπει να καταλάβουν ότι στο βαθμό που έχει χρησιμοποιηθεί ευρωπαϊκό χρήμα για την έρευνα παραγωγής αυτών των εμβολίων πρέπει να τιμήσουν τα συμβόλαια τα οποία έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι πολύ μεγάλη δύναμη η Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην μπορεί να ασκεί την απαραίτητη επιρροή ή και πίεση στις μεγάλες εταιρείες για να είναι συνεπείς με το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων στο οποίο είχαν δεσμευτεί», είπε. Διαβάστε περισσότερα…

ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα που ο κ. Μητσοτάκης κατάλαβε ότι έχει χρησιμοποιηθεί ευρωπαϊκό χρήμα ας σταματήσει να μετατρέπει την Ελλάδα σε ψωροκώσταινα των εμβολίων

Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για την παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο:

«Τώρα που ο κ. Μητσοτάκης κατάλαβε ότι έχει χρησιμοποιηθεί ευρωπαϊκό χρήμα για την έρευνα παραγωγής των εμβολίων, του προτείνουμε να πάψει επιτέλους να παρακολουθεί αμέτοχος στην ΕΕ τις δεσμεύσεις του προς τους πολίτες να διαψεύδονται η μια μετά την άλλη και να περιμένει στωικά τις φαρμακευτικές ζητώντας τους να τιμήσουν τα συμβόλαια τους.

Αντί γι’ αυτό, θα ήταν καλύτερο για τη χώρα να ακολουθήσει και αυτός τον δρόμο που έδειξε χθες το Συμβούλιο της Ευρώπης για άρση της πατέντας, υιοθετώντας τη λογική της πρότασης του κ. Τσίπρα.

Η Ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες κυνηγάει μονίμως τις εξελίξεις, λόγω των ιδεοληψιών του κ. Μητσοτάκη, οι οποίες πλέον χρεοκοπούν σε όλη την ΕΕ. Ας συντονιστεί επιτέλους με το ευρωπαϊκό περιβάλλον και να σταματήσει να μετατρέπει την Ελλάδα σε ψωροκώσταινα των εμβολίων».

Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο αθλιότητας

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο αθλιότητας. Εφθασε σε σημείο να χαρακτηρίζει την Ελλάδα ψωροκώσταινα της Ευρώπης!

Παραθέτουμε λοιπόν τον σημερινό χάρτη του ECDC που μιλάει από μόνος του και δείχνει πόσο καταγέλαστα είναι τα ψέματά τους.

Το μόνο που κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιες θλιβερές ανακοινώσεις, είναι να δείχνουν την ακραία εμπάθειά τους και το πόσο υποτιμούν την τεράστια προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας!».

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια στάση θα κρατήσετε στο θέμα των εμβολίων πέρα από τις θλιβερές διαπιστώσεις του αρχηγού σας;

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη ΝΔ

Από τις ανακοινώσεις της ΝΔ καταλαβαίνει κανείς γιατί αυτή η κυβέρνηση τα έχει κάνει μπάχαλο σε όλους τους τομείς. Εμείς επισημάναμε ότι στο θέμα των εμβολίων κυνηγάει μονίμως τις εξελίξεις λόγω των ιδεοληψιών του κ. Μητσοτάκη και ζητήσαμε αντί να περιμένει στωικά τις φαρμακευτικές ζητώντας τους να τιμήσουν τα συμβόλαια τους να ακολουθήσει και αυτός τον δρόμο που έδειξε χθες το Συμβούλιο της Ευρώπης για άρση της πατέντας, υιοθετώντας τη λογική της πρότασης Τσίπρα.

Αντί η ΝΔ να προσπαθεί με χυδαίο τρόπο να αποφύγει τις απαντήσεις καλό θα είναι να μας πει ποια στάση θα κρατήσει στο θέμα των εμβολίων πέρα από τις θλιβερές διαπιστώσεις του αρχηγού της.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com