Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προχωράει ενωτικά και ελπιδοφόρα στην οργανωτική του ανασυγκρότηση

0

Άρθρο του Βασίλη Ζωγράφου*

Ισχυρά πλεονεκτήματα: Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενώνει το σύνολο της οργανωμένης βάσης και η αναβάθμιση των πολιτικών διαδικασιών, καθώς και της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μέχρι τέλη Φλεβάρη θα προχωρήσουν, μέσω τηλεδιασκέψεων, στην οργανωτική τους ανασυγκρότηση, στις εκλογοαπολογιστικες συνελεύσεις των Οργανώσεων Μελών και στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής.

Στις συνδιασκέψεις είναι ευκαιρία να συνεχιστεί η μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που ανακόπηκε λόγω της πανδημίας και των αντικειμενικών δυσκολιών που προέκυψαν.

Είναι ευκαιρία να αναπτυχθεί ο εσωτερικός διάλογος, ο οποίος είναι συστατικό στοιχεία στην κουλτούρα της Αριστεράς. Να δουν το φως της δημοσιότητας όλες οι απόψεις, οι ιδεολογικές αποκλίσεις, να γίνει προγραμματική εμβάθυνση. Πάντα σε ενωτική κατεύθυνση.

Να συσπειρωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ άνθρωποι απο διαφορετική πολιτική προέλευση, διαφορετικές παραδόσεις και διαδρομές: Αριστεροί, Σοσιαλιστές, αγωνιστές του Κομμουνιστικού και Φεμινιστικού κινήματος, Οικολόγοι, προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες που υπερασπίζονται σθεναρά τα ατομικά, κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Να γίνει άνοιγμα στα συνδικάτα, στα επιμελητήρια, τους εμπορικούς συλλόγους, τους αγροτικούς συλλόγους, τους Συνεταιρισμούς, σε προοδευτικές δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης, στον κόσμο της εργασίας, στη νεολαία.

Να γίνει η Οργανωτική Ανασυγκρότηση του κόμματος η αφετηρία της πολιτικής αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με στόχο τη συγκροτηση ενός σύγχρονου, μαζικού, αριστερού, προοδευτικού κόμματος, το οποίο σύντομα θα γίνει πλειοψηφία στην κοινωνία.

Με κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, βλέπουμε μια ολοκληρωτική αποτυχία σε όλα τα επίπεδα, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η χώρα μας έχει καταστεί ουραγός σε όλους τους κρίσιμους δείκτες, υγειονομικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς. Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει ολοκληρωτικά σε όλους τους στρατηγικούς τομείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η πρωτοπόρα δύναμη της Αριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου στην Ευρώπη και πρέπει ενισχυμένος να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ΕΕ σήμερα αντιμετωπίζει την κρίση του Κορονοϊού και την οικονομική κρίση με διαφορετική στρατηγική – «κεϋνσιανισμός της κρίσης» – από αυτή που προτείνει η Αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Το αίτημα για μια ευρωπαϊκή λύση ρύθμισης του υπερβολικά υψηλού δημόσιου χρέους, που ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην αρχή της ελληνικής κρίσης, θα επανέλθει στο προσκήνιο τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα μετά την άρση των προστατευτικών μέτρων της ΕΚΤ.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να τεθεί επιτακτικά το αίτημα για ρύθμιση και διαγραφή χρεών που συσσωρεύτηκαν απο τον κορονοϊό.

Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο μέλλον πρέπει να αγωνίζεται με ενισχυμένα τα ιδεολογικά του χαρακτηριστικά ως κόμμα της σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς με στόχους, για μια δίκαιη και πιο ανθρώπινη κοινωνία, με δημοκρατία, ελευθερία, ισότητα, με απώτερο στόχο τον σοσιαλισμό.

Καλούνται όλοι οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες να ενεργοποιηθούν και να πάρουν μέρος στις εκλογοαπολογιστικες συνελεύσεις.

Καλούμε όσους απογοητεύτηκαν από την εποχή των μνημονίων και την κυβέρνηση της Αριστεράς κάτω απο δύσκολες και πρωτοφανείς πολιτικές συνθήκες να μας εμπιστευτούν ξανά.

Σίγουρα, η δεύτερη φορά Αριστερά στην κυβέρνηση θα είναι διαφορετική και θα δικαιώσει όλους με το πρόγραμμα της, τις δεσμεύσεις της και την συνέπεια της.

* Ο Βασίλης Ζωγράφος είναι συντονιστής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στη larissanet.gr την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com