Αντί για στήριξη του ΕΦΚΑ προσλαμβάνουν πρότζεκτ μάνατζερ – Ολοταχώς για 10ωρο και απλήρωτες υπερωρίες

0

Μητσοτάκης και Χατζηδάκης συμφώνησαν στην άμεση προώθηση του αντιεργατικού νομοσχεδίου – Έρχεται πρότζεκτ μάνατζερ για τις εκκρεμείς συντάξεις

Τον οδοστρωτήρα του εργασιακού δικαίου ετοιμάζεται να βγάλει στην κυκλοφορία η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρωθυπουργός και υπουργός Εργασίας συμφώνησαν στην άμεση προώθηση του εργασιακού νομοσχεδίου που προβλέπει την καθιέρωση του «α λα καρτ» 8ωρου και την καθιέρωση των απλήρωτων υπερωριών. Πρόκειται για την καθιέρωση του ωραρίου – λάστιχο, 9 ή 11 ώρες ημερησίως, που περιλαμβάνεται και στο σχέδιο Πισσαρίδη.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και η «βόμβα» με τις εκκρεμείς συντάξεις που εκτιμάται ότι στο τέλος του μήνα θα προσεγγίζουν τις 500.000.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε την τοποθέτηση πρότζεκτ μάνατζερ για τον συντονισμό και την επίσπευση της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων. Μάλιστα χαρακτήρισε το θέμα των εκκρεμών συντάξεων «νέα ΔΕΗ» στο υπουργείο Εργασίας.

M. Ξενογιαννακοπούλου: Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός άλλης χώρας

«Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός άλλης χώρας όταν επαίρεται ότι η κυβέρνηση του θωράκισε το εισόδημα των εργαζομένων και την απασχόληση! Να του υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπισε την κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία απορρύθμισης της αγοράς εργασίας. Δεν στήριξε την πραγματική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επέλεξε την επιδότηση της ανεργίας αντί της στήριξης της εργασίας, και με τις πολιτικές της τροφοδότησε τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, της μείωσης της ζήτησης, της ανεργίας, της φτώχειας και της ανασφάλειας. Οδήγησε τους εργαζόμενους στην εκ περιτροπής εργασία και τη μείωση μισθού, στην αναστολή σύμβασης ή στην ανεργία και με πρόσχημα την πανδημία έλαβε μια σειρά από «έκτακτα μέτρα» που παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα, με προφανή επιδίωξη την μονιμοποίηση τους. Υποβάθμισε το ΣΕΠΕ και δεν έλαβε να αναγκαία μέτρα πρόληψης και ελέγχων στους χώρους εργασίας, που αποδεδειγμένα αποτελούν εστίες διασποράς της πανδημίας. Το εισόδημα των εργαζομένων έχει μειωθεί δραματικά, η αύξηση του κατώτατου μισθού αναβάλλεται συνεχώς, καθώς και των επιδομάτων που σχετίζονται με αυτόν, όπως του επιδόματος ανεργίας. Τα μεσαία στρώματα συνεχώς χάνουν σε εισοδήματα και χιλιάδες αόρατοι εργαζόμενοι – στον πολιτισμό, εποχικοί, στον τουρισμό – έχουν πρόβλημα επιβίωσης χωρίς καμία στήριξη από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Αμετανόητος επίσης ο κ. Μητσοτάκης και στο πνεύμα Πισσαρίδη, εν μέσω πανδημίας και κοινωνικής κρίσης, ανακοίνωσε τη συνέχεια του εργασιακού οδοστρωτήρα εις βάρος των εργαζομένων, των μισθών και των δικαιωμάτων τους.

Ανήγγειλε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, που θα πλήξει το δημόσιο αναδιανεμητικό σύστημα και την αλληλεγγύη των γενεών, εις βάρος των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των νέων. Απέφυγε όμως να αναφέρει ότι αυτή η αντιμεταρρύθμιση θα κοστίσει πάνω από 50 δις ευρώ, και ότι το κόστος θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι και η κοινωνία, προς όφελος των ιδιωτικών και πολυεθνικών συμφερόντων.

Στην πραγματικότητα ανακοίνωσε την περαιτέρω υποβάθμιση του ΟΑΕΔ και των υπηρεσιών του στην κατάρτιση και συμβουλευτική των ανέργων προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, προφανώς ενόψει και των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δεν βρήκε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής για το δράμα των χιλιάδων συνταξιούχων που ζουν στην ανέχεια αναμένοντας την απονομή της σύνταξη τους. Ο υπερτριπλασιασμός των εκκρεμών συντάξεων, που έχουν ξεπεράσει τις 400.000, φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αντί να στηρίξει και να αναβαθμίσει τον ΕΦΚΑ, να προχωρήσει επιτέλους στις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις, ανακοίνωσε την πρόσληψη πρότζεκτ μάνατζερ! Ομολογία πλήρους αποτυχίας της κυβέρνησης της ΝΔ, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και της διοίκησης του ΕΦΚA, αλλά και καθαρή μεθόδευση εμπλοκής ιδιωτών στη λειτουργία του ΕΦΚΑ. Προφανώς αυτή ήταν και η επιδίωξη τους εξ αρχής.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι θα μας βρουν αποφασιστικά απέναντι, όπως και την πλειονότητα του λαού, σε αυτήν τη νέα επίθεση στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους και στους ασφαλισμένους, στη σχεδιαζόμενη απορρύθμιση της εργασίας και στην απαξίωση και ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης!

«Αμετανόητος ο κύριος Μητσοτάκης»

«Αμετανόητος ο κύριος Μητσοτάκης, εν μέσω πανδημίας και κοινωνικής κρίσης, ανακοίνωσε την επέκταση του οδοστρωτήρα εις βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Δε βρήκε ούτε μία λέξη αυτοκριτικής για τους χιλιάδες συνταξιούχους που ζουν στην ανέχεια, καθώς δεν έχουν λάβει ακόμα την σύνταξη τους.

Αυτή τη στιγμή, οι εκκρεμείς συντάξεις είναι πάνω από 400.000 και έχουν την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αντί να στηρίξει τον ΕΦΚΑ και να ανακοινώσει τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις, ανακοίνωσε την πρόσληψη ιδιώτη project manager.

Αυτή είναι η καθαρή ομολογία αποτυχίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και της διοίκησης του ΕΦΚΑ. Ταυτόχρονα, είναι προφανής η μεθόδευση για να μπει ιδιώτης στη λειτουργία του ΕΦΚΑ.

Εμείς προειδοποιούμε την κυβέρνηση :

Θα σταθούμε αποφασιστικά απέναντι σε κάθε προσπάθεια που έρχεται να απορρυθμίσει την εργασία και να πλήξει το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης».

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com